In SDB, het dienstenchequebedrijf SDB met de hoofdzetel in Sint-Truiden, worden 6 bedienden ontslagen. Bovendien gaan zes van de negen kantoren definitief dicht. SDB heeft zo’n 400 mensen op de loonlijst staan die worden uitgezonden als poets- of huishoudhulp of die strijkdiensten leveren. De vakbonden komen uit de lucht gevallen en beraden zich over acties.

De directie van het Sociaal Dienstencheque Bedrijf ontslaat 6 van de 14 bedienden die werken bij het bedrijf. SDB (Sociaal Dienstencheque Bedrijf) bracht de zes werknemers op de hoogte. Naast het ontslag van de bedienden sluit het bedrijf ook zes van de negen kantoren. SDB heeft zo’n 400 mensen op de loonlijst staan die worden uitgezonden als poets- of huishoudhulp of die strijkdiensten leveren. Zij blijven buiten schot; het gaat enkel om werknemers in de functie van bediende.

Vakbond ACV reageert verrast. “Wij zijn dit via via te weten gekomen”, aldus Johan Nelissen. “Over het sluiten van die kantoren is helemaal geen overleg gepleegd met de vakbonden. De sociale partners zijn in dit verhaal buiten spel gezet.” ACV beraadt zich over lokale acties.