Amélie Lelièvre maakt de laatste tijd opgang als DJ AMA LIA. De 16-jarige uit Wilderen was al van kleinsafaan bezig met muziek en zal op zaterdag 29 juli een uur lang een setje Tech house draaien. “Het is een droom die uitkomt. Best spannend!”, vertelt Amélie, die binnenkort ook op de Spiegelfeesten in Velm en in de Mac Queen in Borgloon de feestjes laat knallen.

  • Interview door Rudi De Cock
  • Foto’s © Media Haspengouw 

Amélie Lelièvre (16), de stadsprinses van Sint-Truiden in 2020 stamt uit de bekende carnavalsfamilie Lelièvre. Momenteel zwaait haar jongere zus Lore de scepter. Papa Gert en Amélie zelf hadden de titel in 2020 in handen. Mama Joke was stadsprinses in 2016. Amélie studeert in Hasselt de richting Voertuigtechnieken tussen allemaal jongens. Ze staat daar zeker haar mannetje, net als in de DJ-wereld. Als AMA LIA staat ze op 29 juli om 14.30 uur op de stage ‘Rise’ waar ze een uur Techhouse door de boxen laat knallen. “Muziek is mijn levenslange passie. Omdat ik er zoveel mee bezig was en ik een hobby zocht ben ik de cursus ‘Amplified Academy’ van 8 woensdagen gaan volgen. Ik was aangenaam verrast toen ze me van Tomorrowland belden en me vroegen of ik een setje kon draaien. Ik heb geen seconde getwijfeld. Zelf vind ik Tech house een ontzettend leuke stijl. Het is iets rustiger dan het felle Techno met de bassen, maar zeker dansbaar.” Dat bevestigt ook Ruud Koninckx van radiostation Trudo FM. “Tech house is een mooie keuze van Amélie. Er zit nog wat het industriële van de techno in, en dan komt daar het melodieuze van house er bovenop. Het is een lekkere stroming binnen de elektronische dance music.”

(Lees verder onder de foto’s)

AMA LIA in de mix

Knopjes

Amélie heeft thuis een aparte ruimte waar ze zich helemaal kan verliezen in de muziek. “Soms moet ik me wat inhouden want Lore speelt en oefent op de piano. Maar vaak mag ik me helemaal laten gaan.” Amélie luistert naar massa’s platen via Soundcloud en muziekbibliotheken. “Nummers die me liggen of waar ik wat in zie download ik op een stick en dan kan ik aan de slag met mijn mengpaneel om te mixen.” De vele knopjes schrikken DJ Ama Lia niet af. Ze vertelt vlotjes waar welk knopje voor dient en hoe ze de mixings doet. “Lore is momenteel jeugdprinses, en ik was ben dat ooit ook geweest. Zo draaien op een carnavalswagen is niet gemakkelijk omdat het liedjes zijn met veel tekst en moeilijk om mooi te mixen. Geef mij maar een setting zoals Tomorrowland of partys waar ik te gast ben, zoals binnenkort de Spiegelfeesten in Velm of een avondje met enkel vrouwelijke DJ’s in de MacQueen in Borlgoon.” Zelf vindt Amélie de setjes van de bekende Amber Broos wel dik oké. Ik heb haar onlangs nog aan het werk gezien. Ze komt naar de Main Stage op Tomorrowland, fantastisch! Ook  Reinier Zonneveld vind ik de max.” Of het ooit haar beroep zou kunnen worden? “Eerst ga ik mijn studies afwerken. Daarna wil ik erg graag auto’s wrappen, het exterieur doen zeg maar. En natuurlijk hoop ik inderdaad mijn DJ-start die ik nu beleef te kunnen uitbouwen. Muziek is nu eenmaal mijn leven!”

AMA LIA – Stage ‘Rise’ – 29 juli – 14.30 uur-15.30 uur

Contact en boeking van AMA LIA via 0474 60 83 62