Nieuw zal het wel niet zijn, maar wel creatief om toch samen te komen en het gezellig te maken zonder vrees voor politie-invallen of alcoholcontroles: een digitale bierproefavond van de Landelijke Gilde Zepperen.

Beertasting en foodparing heet dat in het sjieke Engels, in het Vlaams is dat gewoon een lekker biertje en het gepaste hapje. Vrijdag 18 december 2020 om 19.00 uur is het zover: de Landelijke Gilde van Zepperen organiseert zijn eerste (digitale) bierproefavond.

Wat is dat precies? Een ontspannen avond bij je thuis, leuk om alleen te doen of samen met je partner. Je hoeft geen bierkenner te zijn. Bij inschrijving en betaling krijg je een proefpakket van 4 verschillende bieren en telkens een gepast hapje. Proef dan van bij je thuis live mee met Raf van De Gebrande Winning. Jullie verkennen en vergelijken samen een proefpakket van 4 bruisende karakterbieren.

Wat mag je verwachten?
-verrassende degustaties
-proefpakket van 4 Belgische bieren
-voor elk bier een aangepast hapje
-stap per stap begeleiding van de biersommelier
-live uitleg en tips (over o.a. degusteren, geschiedenis, productieproces …)
-stel live al je vragen (via chat).
-je kan met twee personen proeven van één flesje bier.

Duur: ongeveer 2 uur en wat heb je nodig? Je favoriete pc of tablet en toegang tot Zoom. 24 uur voor de workshop ontvang je de Zoom-link om in te loggen en een herinnering om de biertjes koud te zetten. En een webcam: het is leuk om elkaar te zien tijdens de tasting, maar dat is geen verplichting

Kostprijs voor één pakket 25 euro.
Te storten op rekening BE57 7351 4500 0335 en een mailtje naar lg.zepperen@telenet.be en dit voor 13 december 2020.
Pakket afhalen bij Faaalip, Elfde Gebod, Kerkplein Zepperen op donderdag 16 december tussen 18.00 en 20.00 uur op of vrijdag tussen 17.00 en 18.00 uur

 

Met medewerking van