Momenteel is de ‘winterstilte’ aangebroken.. Het weer is behoorlijk zacht dus echte koude slachtoffers zijn er nog niet bij onze dieren. Maar hier en daar komt toch nog wel eens een dier in nood… Maar toch trokken de vrijwilligers van de Animal Rescue Sercive nog regelmatig uit. Hier is hun verhaal.
Zo kregen we gisteren een telefoontje van de park verantwoordelijke van het Domaine Provincial de Hélécine, net over de taalgrens, dat er een ree in de gracht rond het kasteel gesukkeld was. Bij aankomst bleek er inderdaad drie meter lager een ree in paniek rond te lopen. Na een overleg werd beslist toch de brandweer erbij te roepen omdat er een ladder nodig was, en wat extra mankracht om te ree naar boven te heffen, eens we ze hadden. De brandweer was zeer snel ter plaatse, de uitleg snel gedaan en dus begonnen we eraan. Op wel geteld 4 minuten en 17seconden (dankzij een filmpje dat iemand maakte) was de ree gevangen, uit de gracht gehaald en in de reekist gestoken.
Gelukkig was ze niet gekwetst en werd ze tegenover in het bos achter het verblijf van de lieve barones weer vrijgelaten.
Er werd deze week ook nog een grootoor vleermuis opgehaald. Voor het vertrek richting opvangcentrum nog even checken of ze ok was.. Maar besloot dat de gevangenschap genoeg geweest was en vloog gewoon gezellig weg..
En uiteindelijk kwamen we een kerkuil tegen met meer levens dan een kat.. Of hij had gewoon ontzettend veel geluk?! Bij een snoeiopdracht in Wezeren zette de aannemer zijn kettingzaag in een boom. En plots zat hij een hoop pluimen voorbijkomen met het zaagsel.. Hij stopt meteen en gaat op onderzoekt uit en verwacht zich natuurlijk aan het ergste. Blijkt dat bij de kerkuil enkel de pluimen van zijn vleugel geraakt zijn en voor de rest geen schrammetje heeft.. Van geluk gesproken! Hij zal nu ongeveer een jaartje in het Natuurhulpcentrum moeten revalideren tot de pluimen volledig weer in orde zijn naar de volgende rui voor hij weer de natuur in kan.