Dit beeld ga je momenteel nergens nog kunnen schieten want verboden op streaffe van 250 euro. Maar dat latten de kookmannen van de Landelijke Gilde van Zepperen niet aan hun hart komen, dan kookt iedereen maar in zijn eigen kot en voor zijn eigen bubbel.
Het bestuur LGZ, afdeling koken heeft een avond digitaal  samengezeten …en in 2021 gaan de kooklessen opnieuw door. Niet in de Parochiezaal, niet in DE VEVA, … Wel iedereen in zijn eigen KOT.
Ivan Kempeneers bereidt vanuit zijn kot telkens twee gerechten. De deelnemers volgen en doen dat vanuit hun eigen kot.
“Dinsdagavond 19, 26 januari en 2 februari, koken we weer met de mannen, ieder uit zijn eigen keuken. Nadien voorzien we in de lente nog enkele (digitale) kooklessen. Deze lessen starten steeds om 18.00 uur stipt (de zoommeeting wordt opengezet om 17.45 uur)”, legt de Zepperse bijna chef-kok uit.
Inschrijven voor 10 januari 2021 via lg.zepperen@telenet.be.
Kostprijs: gratis, wel tijdig inschrijven.
Voor niet-leden is de kostprijs voor deze 3 lessen 15 euro (lid worden voor het eerste jaar bedraagt 14 euro).
Hoe gaan ze dit organiseren?
Iedereen die zich inschrijft krijgt tijdig de gerechten en de ingrediëntenlijst toegestuurd. Zo kan je tijdig de nodige boodschappen doen.
Dinsdag om 17.45 uur wordt de zoommeting opengesteld. Om 18.00 uur bereiden we samen de gerechten. Ivan vanuit zijn keuken, de mannen vanuit hun keuken.
Ivan geeft de nodige aanwijzingen en tips, zodat we het gerecht tot een goed einde brengen. De bedoeling is dat we tegen 19.00 uur klaar zijn met koken en met het gezin aan tafel kunnen. Via Zoom kunnen de nodige vragen gesteld worden.