Heers minst besmette gemeente

Algemeen

Er werden de voorbije 24 uur in Limburg 23 nieuwe besmettingen gemeld. Het is een opflakkering, maar de dalende trend van de afgelopen weken in ons land zet zich ook in Limburg verder. Vooral sinds eind mei duiken de cijfers van ziekenhuisopnames, overlijdens en besmettingen flink naar beneden. En nog veter nieuws: er zijn voor het eerst sinds de metingen van de coronapandemie geen overlijdens gemeld in de Limburgse woonzorgcentra of ziekenhuizen. Dat is uitermate goed nieuws en het bevestigt ook de dalende trend van de afgelopen twee weken.

De 23 nieuwe gevallen brengen het totaal op 6.299 bevestigde besmettingen in onze provincie. Dat is vergeleken met de voorgaande dagen een flinke stijging, maar het valt te verklaren omdat er veel meer getest wordt. Iedereen die voor een behandeling in het ziekenhuis moet zijn, wordt momenteel getest. En vaak zijn het asymptomatische gevallen: de besmette personen vertonen geen symptomen of zijn zelfs niet ziek.

De meeste mensen werden opgenomen na zo’n vijf dagen sinds het begin van de symptomen en meestal verblijven ze acht dagen in het ziekenhuis, met uitschieters van 84 dagen. Van Gucht: “13 procent komt uiteindelijk terecht op intensieve zorgen, ook daar is de gemiddelde verblijfsduur acht dagen, met uitschieters tot 67 dagen. Van alle gehospitaliseerde covidpatiënten is 22% overleden, op intensieve zorgen is dat 42%. De grootste risico’s voor overlijden zijn hoge leeftijd, meer bij mannen dan bij vrouwen. Maar ook onderliggende ziektes zoals aandoeningen aan het hart, longen, nieren, longen, diabetes, een verstoord immuunsysteem of neurologische problemen.”

De meeste mensen werden opgenomen na zo’n vijf dagen sinds het begin van de symptomen en meestal verblijven ze acht dagen in het ziekenhuis, met uitschieters van 84 dagen. Van Gucht: “13 procent komt uiteindelijk terecht op intensieve zorgen, ook daar is de gemiddelde verblijfsduur acht dagen, met uitschieters tot 67 dagen. Van alle gehospitaliseerde covidpatiënten is 22% overleden, op intensieve zorgen is dat 42%. De grootste risico’s voor overlijden zijn hoge leeftijd, meer bij mannen dan bij vrouwen. Maar ook onderliggende ziektes zoals aandoeningen aan het hart, longen, nieren, diabetes, een verstoord immuunsysteem of neurologische problemen.”

Wat de regio betreft: het aantal besmettingen in Sint-Truiden bedraagt 692, 1,7% van de bevolking. Heers is met 42 besmettingen (0,57%) de minst besmette gemeente en de koploper blijft Alken met 212 besmettingen of 1,82% van de Alkenaren.

 

Bron: https://www.info-coronavirus.be/nl/
Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Haspengouws fruit voor Belgische koning

Het is al decennia de gewoonte dat de Keizerlijke Commanderie van de Edele Haspengouwse Fruyteniers en hun Gastronomie op het einde van de hardfruitoogst een korf appelen en peren aan de koninklijke familie aanbieden. Dat liep dit jaar wel wat anders. De diensten van de koning hadden dergelijke audiënties wegens …

Algemeen
Is men de Groenmarkt al naar de kl…. aan het helpen?

Het feestgedruis van de opening raast nog door onze hoofden, en met fierheid wandelen we over onze vernieuwd Groenmarkt. Maar blijkbaar niet iedereen. De stad investeerde heel wat geld in de vernieuwing van de Groenmarkt, volgens sommigen te veel, maar dat laten we in het midden. Over het resultaat is …

Algemeen
Het is niet de eerste keer dat deze zaal in opspraak komt

Burgemeester Kristof Pirard reageert op de taferelen die zich in zijn gemeente Heers afspeelden “Boos en vol afschuw kijk ik naar deze beelden. Beelden die duidelijk tonen dat er nog steeds mensen zijn die het niet zo nauw nemen met de opgelegde regels, voor ieders gezondheid. En juist nu, dit …