“Wij hebben de voorbije dagen verschillende dreigende e-mails ontvangen. De schrijver ervan uit op een zeer ongemanierde wijze zijn ongenoegen over het feit dat wij mondmaskers verkopen. Natuurlijk zijn wij enorm aangedaan door het feit dat iemand ons zo benadert.”
“Tevens blijkt dat alle opgegeven telefoonnummers en e-mailadressen niet eens bestaan dus kunnen we deze persoon niet zelf contacteren”, klagen de uitbaters van Ad Fundum aan de Zepperenweg in Sint-Truiden.

Zij willen langs deze weg toch een en ander rechtzetten. “Wij verkopen geen mondmaskers maar COMFORTMASKERS. Deze zijn niet geschikt voor de zorgsector maar voor particulier gebruik. Wij onttrekken dus helemaal niets wat voor de zorgsector bedoeld is. Wij hebben hiervoor de goedkeuring van de FOD ECONOMIE, de Politie en de Coronadienst van Stad Sint-Truiden om deze te verkopen.  De maskers worden gemaakt door RASCOMAT te Alken, een bedrijf dat zijn productielijn heeft omgebouwd speciaal om een oplossing te bieden aan de nood van mondmaskers voor de particuliere markt. En wij verkopen ze niet aan woekerprijzen. U kan altijd contact opnemen met de producent om de aankoopprijs te vragen”, verdedigt Ad Fundum zich.

Tenslotte willen ze nog graag verduidelijken van ze als drankenhandel moeten blijven doorwerken “om de economie draaiende te houden”. Zij krijgen vanuit de overheid geen enkele vorm van steun of bescherming voor hen en het personeel. Daarom zijn ze zelf op zoek gegaan naar oplossingen zodat ze toch op een veilige manier kunnen werken en de risico’s beperken, voor zichzelf maar zeker ook naar de klanten toe!
“Wij waren dan ook zeer blij dat we toch maskers konden kopen voor onszelf en ons personeel. Verder hebben we een wastafel geïnstalleerd en vragen we klanten om hun handen te wassen voor en na het winkelen. We hebben zelf een coronascherm gemaakt aan de kassa, ontsmetten voortdurend de karren en bankcontacttoestel. Voor mensen die niet tot in de winkel geraken leveren we aan huis.
Wat als er mensen zijn die nergens een masker vinden? NATUURLIJK mogen ze dat dan kopen. Of moeten wij voor God spelen en kiezen wie er een krijgt”, vinden de uitbaters

“Dus beste “dreigmailschrijver”: in plaats van U bezig te houden met het schrijven van dreigmails in het midden van de nacht zou U zich beter afvragen wat U daarmee bereikt. In naam van de gezondheid: wij hebben alvast enkele honderden maskers bijbesteld”, besluit Ad Fundum!