In de nacht van maandag op dinsdag hebben jongeren na een dispuut een koppel toegetakeld en vervolgens agressief met tafels en stoelen gegooid. Een en ander gebeurde aan café Bistroke in de Meinstraat. De politie arresteerde drie verdachten.

Tegen sluitingstijd, omstreeks 2.40 uur was er plotseling veel tumult ontstaan op het terras van café Bistroke. Een koppel werd er door enkele dronken jongeren agressief en fysiek aangevallen. Omdat de groep het koppel bleef toetakelen werden ze in het café binnengelaten. De jongeren gingen door met hun agressie en sloegen twee glazen deuren stuk van de aanpalende gebouwen.

De twee slachtoffers werden zwaar bebloed binnengelaten in het café, waarop de jongeren hun frustratie botvierden op de naastliggende gebouwen. Twee glazen deuren werden aan diggelen geslagen. De twee slachtoffers konden naar het ziekenhuis worden overgebracht. De politie Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken arresteerde drie personen. Ze werden herkend op videobeelden en zijn geen onbekenden bij de politie. Binnenkort worden zij ter verantwoording geroepen voor de politierechtbank.

Foto – ©DSS