VELM – In de nacht van zaterdag op zondag, na het afsluiten van de festiviteiten van de spiegeltent, dansten enkele bezoekers verder bovenop de wagen van één van de omwonenden. De motorkap en het dak van ten minste één wagen werden ingedeukt. De politie kwam ter plaatse om vaststellingen te doen.

De grote fuif van afgelopen zaterdag in de Spiegeltent te Velm aan het dorsplein leverde nadien minder fraais op voor buurtbewoner Bart Roggeman. Toen de muziek om 4 uur stopte vonden enkele feestgangers het nodig om op zijn wagen te springen. “Een getuige heeft er mensen zien op staan dansen”, vertelt Bart. “Je ziet duidelijk een voetafdruk op de motorkap, en het dak van mijn wagen is ingedeukt. Ook de motorkap is verzakt.” Eén van de organisatoren, die zag wat er aan het gebeuren was, belde aan en maakte Bart wakker om half 6 ’s morgens.

Toen Bart de schade zag nam hij onmiddellijk contact op met de politie van Sint-Truiden. Wat hem vooral verbaasde was de onvriendelijke reactie van de politieman toen hij de feiten wilde aangeven. Bart legt uit: “Eerst wilden ze niet komen. Maar toen ik bleef aandringen en zei dat er voetafdrukken te zien waren gaven ze toch toe. Om half 7 stonden ze daar en gaven me de boodschap dat er aan dat soort zaken nu eenmaal niets te doen valt. Ik wees hen op de volle handafdruk. Ze zeiden me: “Vingerafdrukken en dat soort zaken is goed voor in films.”

Bart vreest dat hij nu volledig zelf voor de kosten zal moeten opdraaien.

Politiewoordvoerder Evi Lennertz van de politiezone Sint-Truiden/Nieuwerkerken/Gingelom reageert: “Er werd toen door de politieploeg inderdaad proces-verbaal wegens beschadigingen opgesteld. Het onderzoek is nog lopende en een eventuele getuige dient nog te worden verhoord.”

Oproep

Bart is er het hart van in. “De Spiegeltent-festiviteiten zijn altijd fijn verlopen. Onze gemeenschap leeft hier echt. Maar dit is iets wat niet door de beugel kan.” Bart hoopt dat de getuigenis iets gaat opleveren en de daders gevat kunnen worden. De camera die er werd geplaatst reikt wellicht niet tot de plaats waar zijn rode Renault Clio geparkeerd stond. Bart roept mensen die er die nacht waren op om te melden als ze iets verdachts hebben gezien, of misschien ook getuige waren van de feiten.”

                                                         

De onderbroken lichtspiegelingen geven aan dat de daklijn niet meer mooi rechtlijnig staat. De motorkap is eveneens beschadigd en er bevinden zich voetafdrukken op. 

Foto’s – © Bart Roggeman