Met het belsignaal startte vanochtend voor heel veel kinderen, leerkrachten en directies het nieuwe schooljaar. De zomervakantie zit erop. En er wachtte de Truiense directies en leerkrachten meteen een leuke verrassing. Ze ontvingen een fruitkorf vol Haspengouwse appelen en peren van het stadsbestuur.

eerste-schooldagZo’n 8500 Truiense leerlingen trokken met de boekentas op de rug weer naar school. Veel kinderen en jongeren telden de voorbije dagen af naar dit nieuwe hoofdstuk.

“Ook voor de leerkrachten en de directies was het een spannend moment. Zij staan opnieuw paraat om het beste van zichzelf te geven en zo leerlingen op te leiden tot intelligente en kritische burgers. Een cruciale taak die niet te onderschatten is”, vertelt schepen van Onderwijs Hilde Vautmans.
eerste-schooldag-2Het voorbije schooljaar was een uitdaging om het onderwijs veilig en ‘coronaproof’ te organiseren.
“De onderwijssector heeft zich flexibel, sterk en veerkrachtig getoond. Leerkrachten en directie hebben schitterend werk geleverd. Als stadsbestuur willen we de truiense directies en leerkrachten via een fruitmand vol Haspengouwse appelen en peren een duwtje in de rug geven en hen veel succes wensen met het nieuwe schooljaar. Als schepen van Landbouw en Fruitteelt hoop ik dat zij ook hun leerlingen aanmoedigen om gezonde tussendoortjes te eten. Als fruitstad weten we namelijk als geen ander hoe smakelijk én gezond een lekker stukje fruit kan zijn”, besluit schepen van Onderwijs Hilde Vautmans.