De mascotte is bekend: Ollie de octopus wordt de ster van het Bloesembad. Leerlingen uit het kleuter- en basisonderwijs van Sint-Truiden kleurden enthousiast mee en namen deel aan de wedstrijd om de mascotte te verkiezen. Mathieu (8 jaar) werd de hoofdprijswinnaar. Hij zwemt één jaar gratis!

Op 7 december tijdens de voorstelling van LAGO Sint-Truiden Bloesembad aan de pers, nam Mathieu Lambeens (8 jaar) uit de basisschool Heilig Hart Sint-Trudo zijn hoofdprijs in ontvangst van sportschepen Jurgen Reniers. Uit de grote hoeveelheid inzendingen werden drie kleurprenten geselecteerd en op de facebookpagina van het subtropisch zwembad geplaatst waar er gestemd kon worden. De rode octopus kleurprent van Mathieu kreeg maar liefst 672 likes en won hiermee een jaarabonnement. Ook zijn klas is blij want in maart mag hij samen met zijn vrienden als eerste een duik nemen in het gloednieuwe zwemparadijs.

Sterre uit het 6e leerjaar van De boomhut Aalst behaalde de 2e plaats en wint een gratis 10-beurten familiepas. Zij en haar klasgenootjes krijgen binnenkort Ollie de macotte op bezoek met een verrassend LAGO-pakket. De derde plaats is voor Nanou uit het 4e leerjaar van de Sint-Ritaschool Sint-Truiden. Met haar groene Ollie kleurprent won ze de 3e plaats en zij krijgt eveneens een LAGO 10-beurten familiepas om het Bloesembad te ontdekken met het gezin. Ollie de octopus zal ook haar klas binnenstappen met fantastische LAGO-gadgets.

Wanneer Ollie de octopus zijn intrek neemt in het Bloesembad zal hij heel verrast zijn met de meer dan 1.000 knappe kleurprenten. We kunnen niet wachten!