Coach Hollerbach en zijn spelers reizen vrijdagavond al naar Kortrijk waar ze in afzondering zullen gaan. Een zware verplaatsing naar West-Vlaanderen, en dat geldt voor elke ploeg in de Jupiler Pro League. Maar het veld van Kortrijk is geen excuus voor Abou Koita. “Andere ploegen klagen ook over ons veld als ze komen, dat willen wij niet. We kunnen dit niet als excuus gebruiken. We gaan proberen om de drie punten mee te nemen”, aldus de jonge vleugelspeler.

De Kerels zijn momenteel niet in de beste vorm. In 2022 hebben ze nog geen enkele wedstrijd gewonnen na vijf speeldagen. “Inderdaad, ze hebben in hun laatste wedstrijden niet kunnen winnen, maar ze zijn nog steeds een heel gevaarlijke ploeg en ze zullen de zaken zeker willen omdraaien”, zei Coach Hollerbach vandaag in de persconferentie.

Voor STVV was de laatste wedstrijd tegen Charleroi moeilijk te slikken. Er werden heel wat kansen gecreëerd, maar geen enkele omgezet. Onze nummer 14, ‘Abou’, raakte tijdens de wedstrijd twee keer het doelhout. “Ik wil de ploeg helpen op alle mogelijke manieren, of het nu doelpunten of assist zijn of verdedigend is. Ik hoop dat zaterdag het geluk aan onze kant zal zijn”, verklaarde Koita.

De geelblauwe staf kan rekenen op hun drie nieuwe aanwinsten, Kagawa, Al-Dakhil en Klauss, die allen speelgerechtigd zijn. “Ze integreerden vrij goed binnen de groep. Ze hebben alle drie een goede indruk gegeven en ik hoop dat ze ook een impact zullen hebben op het team.”, reageerde Abou. Of ze zaterdag al dan zullen spelen, zal dus door de Coach worden beslist. Afwachten dus!

Helaas zijn de uitfans nog steeds niet toegelaten. Supporter van thuis Binkies!

Aftrap zaterdag om 16.15 op Eleven Sports!