Het 4e, 5e en 6e leerjaar van de Vrije Basisschool Het Appelmanneke in Borgloon organiseerden ‘the masked poet’/ ‘de gemaskerde dichter’ naar aanleiding van de poëzieweek.

De leerlingen kregen op vrijdag de tijd om hun eigen kostuum in elkaar te knutselen. Dit moest natuurlijk strikt geheim blijven voor de andere klassen. Onder toezicht van de juffen ging ieder in zijn eigen klas meteen aan de slag. Ze hadden ieder een kartonnen doos bij, dat als masker moest dienen. Ze mochten dit versieren in een zelf gekozen typetje.Maandag gingen ze van start met de eerste gemaskerde dichters of dichteressen. Ze kozen een gedichtje dat bij hun outfit paste en lazen dit met een stemmetje voor in de andere klassen. De leerlingen mochten na de voorstelling hun gokje wagen over wie ze dachten te herkennen in het pak. Dit was zeker geen gemakkelijke opgave, er zaten veel speurders op het foute spoor.

De ontmaskering is nu achter de rug! Op Facebook kan je checken of jullie gokjes juist waren. Het was een TOP week met een geweldige namiddag als afsluiter met de juffen als special act.

Met dank aan Het Appelmanneke voor de foto’s op Facebook.