STVV en Cercle Brugge sloten vanavond speeldag 23 af met een belangrijk duel in de kelder van het klassement. Beide ploegen kunnen met een driepunter een grote stap zetten richting het behoud. Voor STVV lukte dat!

Cercle begint goed aan de match, maar STVV laat de Bruggelingen de bal op hun helft rondspelen: Cercle heeft wel balbezit, maar er gaat geen dreiging van uit. De eerste keer dat STVV uitbreekt is het prijs. Op de 17de minuut maakt Brüls een heerlijke goal en STVV komt bij de eerste kans van de wedstrijd meteen op voorsprong. Hij krult de 1-0 heerlijk in de bovenhoek, zijn eerste doelpunt voor STVV na een snelle uitbraak van de Kanaries: Cacace vindt Suzuki op rechts. De Japanner levert in bij Brüls en die poeiert de bal van buiten de zestien tegen de netten!

4-12Toch komt er nog een heet standje voor het doel van Schmidt. In minuut 26 zien we de eerste en ook enige kans van Cercle in de eerste helft. Het wordt een grandioze misser van Ugbo na een even grote misser van Gauffriez! Cercle komt ei zo na langszij als een voorzet niet goed verwerkt wordt door de STVV-defensie. Ugbo kan van dichtbij afdrukken, maar jast de bal over.

3-14Bruggeling Pavlovic heeft zijn handen vol met Suzuki. In de 29ste minuut werkt hij Suzuki tegen de grond en krijgt zo de eerste gele kaart van de wedstrijd achter zijn naam. De vrije trap van Brüls wordt gepareerd door Didillon.

Brugge flirt duidelijk met de 2-0 terwijl Gauffriez zit te morsen op de rechterkant, en te solliciteren naar een vervanging. Vlak voor rust toch nog even sensatie: een mislukt schot van Mboyo raakt de vingertoppen van verdediger Vanhoutte. Bij STVV denken ze niet onterecht aan een penalty, maar Lardot denkt er anders over. Ook de VAR vindt het geen strafschop waard.

6-4De tweede helft zien we Gauffriez inderdaad niet terug: licht gekwetst en vervangen door Wolke Janssens. Eerste wapenfeit van de tweede helft: een gele kaart voor Buatu. STVV heeft het tijdens tweede helft, minuut 49 Cercle probeert nu toch een versnelling hoger te schakelen. Hoggas kan uithalen vanop de zestienmeterlijn, zijn strakke uithaal vliegt nipt naast.

7-5Minuut 64: Teixeira verdubbelt de score. STVV heeft het lastig in de tweede helft, maar maakt er wel 2-0 van op een stilstaande fase. Brüls schildert een vrije trap op het hoofd van Teixeira, die van dichtbij raak kopt: Brüls versiert zijn schitterende match met een goal en een assist. Terwijl alle commentatoren wachten op de 1-1, verdubbelt Teixeira de score.

Het onvermogen van Cercle blijkt duidelijk uit het feit dat de eerste redding op een bal tussen de palen in de 80ste minuut gebeurt door Schmidt.   Vanaf dan is Brugge onmondig en de Truiense suprematie wordt beloond in de allerlaatste en 94ste minuut: Durkin met de 3-0 en meteen de eindstand.

Een kranig STVV heeft voor deze zege gevochten op een manier dat we de Kanaries graag bezig zien, met overgave en beslissend op het goede ogenblik. De drie punten brengen de Truienaren naar iets veiligere oorden, de staart van het klassement lijkt plots veraf! En in de stad van Trudo is iedereen content.