Tijdens een π’π‹πˆπŒ-𝐚𝐜𝐭𝐒𝐞 controleert de politie niet alleen de boorddocumenten van een voertuig of het rijden onder invloed van alcohol en drugs. π€πŸπ πžπ₯𝐨𝐩𝐞𝐧 𝐰𝐞𝐞𝐀𝐞𝐧𝐝 𝐀𝐰𝐚𝐦 de politie van Borgloon 𝐑𝐞𝐞π₯ 𝐰𝐚𝐭 𝐭𝐞𝐠𝐞𝐧, 𝐝𝐚𝐭 𝐝𝐞 π―πžπ«π›πžπžπ₯𝐝𝐒𝐧𝐠 𝐭𝐚𝐫𝐭.
βœ…Een bestuurder in Kortessem wilde zich onttrekken aan de verkeerscontrole en probeerde nadien een collega aan te rijden. Er werd een PV opgemaakt voor gewapende weerspannigheid en de persoon werd gearresteerd. Hij legde eveneens een positieve ademtest af en zijn rijbewijs werd ingetrokken.
βœ…In Heers trachtte nog een bestuurder zich te onttrekken aan de controle waarna deze crashte in de garage van een woning. De bestuurder had teveel gedronken en testte positief op amfetamines. Voor hem volgde ook een onmiddellijke intrekking van zijn rijbewijs.
βœ…Daarnaast werd op de Sint-Truidersteenweg een bestuurder geflitst aan 140 km/uur. Ook diens rijbewijs werd ingetrokken.
βœ…Hetzelfde voor een andere bestuurder, die onderschept werd nadat hij 125 km/uur reed in een zone 70 en ook teveel gedronken had.