Het zijn niet steeds winst en vreugde in het voetbal, dat mochten onze provinciale ploegen ondervinden het voorbije weekend.

We beginnen met de vrouwen. Onze drie damesploegen scoorden dit weekend 20 doelpunten en kregen er vijf binnen.
STVV A ging met forfaitcijfers winnen bij Fufo Beringen en de Truiense dames staan eerste met het maximum van de punten, samen met Louwel, maar met een vel beter doelpuntensaldo.
STVV B deed het nog beter en stuurde Herk FC met vernietigende 16-4 cijfers richting Herk-de-Stad. Vijf matchen leverden 15 punten op en deze dames scoorden gemiddeld 9 doelpunten per wedstrijd en kregen er eentje binnen. Dat zijn duizelingwekkende cijfers.
De dames van KVV ZEPPEREN-BRUSTEM deelden de punten met Bokrijk B: 1-1 werd het en dat houdt de Zep-Bru dames op de negende stek.

De provinciale heren behaalden samen een 4 op 9: een winst, een gelijkspel en een verliesmatch.
VELM VV dendert verder door de kompetitie. Dit keer moest HO Heide het gelag betalen: ze werden met droge 6-1 cijfers richting Hasselt gestuurd. Uiteraard staat Velm VV op kop met het maximum van de punten maar ze moeten nog steeds het gezelschap van Habo en Vechmaal dulden. Maar met een doelpuntensaldo van +10 bewijzen ze dat er rekening gaat moeten gehouden worden met dit Velm VV.
Na twee matchen staat SPORTING AALST troosteloos laatste met 0 punten en werd de verdediging reeds achtmaal gepasseerd. Habo staat vlak voor Aalst maar heeft een beter doelpuntensaldo. Vorige speeldag was dat niet anders: thuis tegen Valencia Piringen werd het 2-4.
En tenslotte KVV ZEPPEREN-BRUSTEM in eerste provinciale. Gestart met ambities en een zege, werd het vorige zondag 0-0 tegen Herderen-Millen. Kansarme wedstrijd, waarin Zepperen-Brustem het overwicht had. De fusieploeg verliest het maximum: enkel Schoonbeek-Beverst haalt 6 op 6. Als het een troost mag zijn, Zepperen-Brustem kreeg nog geen tegengoal, net als Herderen, maar die hebben dan ook nog niet gescoord.