Eerste uilskuiken gered: een kerkuilskuiken

Het is tijd voor nog eens een kleine update want door de drukte komen we er amper nog aan toe om jullie op de hoogte te houden van de exploten van de Animal Rescue Service.

Zoals in alle opvangcentra is het ook voor ons de tijd van de jonge vogels en egels. Dit jaar haalden we al maar liefst 87 egels op! Enkelen ervan waren gewoon verzwakt en konden na wat eten en drinken weer vrij. Maar de grote meerderheid moest overgebracht worden naar het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen voor verdere verzorging van hun zware verwondingen 

We haalden afgelopen dagen ook her der een jonge kauw uit een schoorsteen. Kauwen vinden schoorstenen de ideale plaats om hun nesten te maken en af en toe valt er wel eens een jong of zelfs een volwassen vogel naar beneden. En dan treedt de ARS op.

We haalden ook het eerst een kerkuilskuiken op in Landen, vermoedelijk een beetje te vroeg uitgevlogen. En doordat het toch langs een drukke weg zat was het geen ideale plaats om het te laten zitten. Ook haalden we de eerste twee jonge torenvalken op. 1 was al zodanig zwak dat hij de rit tot de thuisbasis niet overleefde. De andere werd voor verdere verzorging ook naar het opvangcentrum gebracht.

Er werd alweer werd een gedumpte haan opgemerkt in Alken. Ook deze hebben we kunnen vangen en zullen we uitkijken naar een geschikte thuis voor deze knapperd te vinden.

Er worden ook veel kattenslachtoffers opgehaald: jonge vogeltjes, konijnen,… het is een makkelijke hap voor een kat die van nature uit e en jager is! Mogen we de kat hiervoor de schuld geven? Neen! De eigenaars? Neen! Dit is het natuurlijk instinct van een roofdier!

We krijgen veel privé berichtjes binnen via onze pagina. Als dit enkel berichtjes zijn met een informatieve vraag, geen enkel probleem! Maar als er een dier in nood is, gelieve ons dan telefonisch te contacteren. We zijn bijna de hele dag op de baan en hebben dan niet de tijd of mogelijkheid om onze pagina constant in het oog te houden.

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Reveil, sfeer op de 4 kerkhoven van Nieuwerkerken op 1 november

Reveil wil de Vlaamse rouwcultuur de 21ste eeuw inloodsen. Eén van de manieren waarop dit gebeurt, is door ingetogen concerten te organiseren op de begraafplaatsen op 1 november. Nieuwerkerken organiseert Reveil onmiddellijk na de gebedswake van 15 uur zodat mensen aansluitend kunnen genieten (dus niet op het standaarduur).   Omwille van …

Algemeen
Mondmaskerplicht op Gingelomse kerkhoven

Naar aanleiding van Allerheiligen zal er op 1 november op alle Gingelomse begraafplaatsen een grafzegening plaatsvinden na de misviering. Dit zal met zich meebrengen dat op deze momenten mogelijk een grote hoeveelheid bezoekers aanwezig zal zijn op het kerkhof. Om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, werd daarom …

Algemeen
1
Kom a.u.b. alleen winkelen!

Delhaize, Carrefour, Albert Heijn en Colruyt Group vragen hun klanten om in de mate van het mogelijke alleen te komen winkelen. “Het gaat niet om een verplichting, maar om een warme oproep”, klinkt het bij de supermarkten. Het was Colruyt Group die als eerste de oproep lanceerde om opnieuw zo veel …