“Na het succes van vorig jaar zullen in oktober en november de wijkinspecteurs de senioren (die in 2021 75 jaar zijn geworden/worden) in Sint-Truiden, Gingelom en Nieuwerkerken bezoeken. Onze wijkinspecteurs zullen de komende weken 600 bezoeken afleggen.”, aldus burgemeester Dries Deferm van Nieuwerkerken.

“De coronacrisis bracht en brengt nog elke dag vele uitdagingen met zich mee.  Sommige groepen in onze samenleving, zoals onder andere senioren, vergen bijzondere aandacht omwille van hun kwetsbaarheid. Door belrondes of een bezoek van de wijkinspecteur werd in 2020 gepeild naar hun hulpbehoeften en werd een teken gegeven dat ze er niet alleen voor stonden. Al snel werd duidelijk dat dit project ook een grote meerwaarde heeft wanneer we terug naar het “normaal” gaan. Dit zal dan ook jaarlijks herhaald worden. ”, zegt burgemeester Patrick Lismont van Gingelom.

“Tijdens het bezoek, zullen de wijkinspecteurs de informatiebrochure “Senioren en veiligheid” overhandigen. Via eenvoudige tips trachten we samen te bouwen aan een veilige en zorgeloze leefomgeving thuis en op straat. In het kader van val- en diefstalpreventie bezorgen we de senioren ook een LED-nachtlampje.”, verduidelijkt korpschef Steve Provost.

“Dit is ook een goede manier om het contact met de wijk te versterken. Wanneer de senioren de wijkinspecteur beter kennen, zullen ze haar/hem ook sneller aanspreken als er iets mis is. Dit praatje gaat vaak over veel meer dan alleen maar het overhandigen van de gids en het lampje. De wijkinspecteurs zijn de geknipte vertrouwensfiguren om deze mensen te bereiken.”, besluit de Truiense burgemeester Veerle Heeren.