Veel groene truitjes zondagnamiddag op het terras van ’t Elfde Gebod in Zepperen. En daar was een reden voor.  De dertig personeelsleden van de Eurospar in Zepperen werden getrakteerd door cafébaas Philip ‘Faaalip’ Blavier van café  “Het Elfde Gebod”.

“Arrei, broaf en oer bubbelkes van vèftiën”, zegt de Zepperse cafébaas. “Kijk, als iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt, dan komen we hier straks sterker uit”. Filip Blavier is, gelijk elke doorwinterde herbergier, ook een beetje filosoof. “Dit gezegd zijnde: Het zal nog een zware periode worden. Daarom moeten we op tijd en stond de mensen bedanken die in de vuurlinie staan. In Zepperen gaat de liefde door de maag. De lokale Eurospar is dan ook de motor van ons dorp. Zonder ‘den Ecam’ zou het dorp stilvallen! Ik ben de mensen, die ons tijdens de voorbije lockdown dagdagelijks van spijs en drank voorzagen, dan ook niet vergeten. Een traktatie in mijn café, op een zondagnamiddag als die mensen er al een voormiddag hard labeur hebben op zitten, was dan ook het minste wat ik kon doen.”

Zo is Filip: der dorstige laven, de hongerigen spijzen en de helden in de watten leggen. Meer nog, vorige maandag vierde hij nog een brave man zijn verjaardag op zijn terras, een dikke week te vroeg. “Béëter te vruug dan te loat”, was zijn uitleg. “Wij doen dit nog steeds iedere dag met veel passie en plezier voor ons vak, soms te vroeg, soms te laat. Bedankt ook aan alle klanten die steeds terugkomen!”