Op woensdag 29 december rijdt de Fietsersbond haar maandelijkse Fietskaravaan door het centrum. Ditmaal volledig in Kerstsfeer. Onderweg openen ze op een ludieke wijze de Fietsring, waarvan de uitvoering op zich laat wachten.    

In de maand december rijdt Fietsersbond Sint-Truiden naar goede gewoonte haar Kersteditie van haar Critical Mass of Fietskaravaan. Extra verlicht en versierd rijden ze door het centrum. Ter hoogte van het kruispunt van de Vesten met de Stapelstraat zullen ze de lang beloofde Fietsring “openen”.

Els van de Fietsersbond: “De Fietsring is voor het eerst ter sprake gekomen in 2001, 20 jaar later wachten we nog steeds op de uitvoering. De realisatie zou nu voor 2022 zijn, we blijven het zeker opvolgen.”

De Fietsring zal grotendeels samenvallen met de historische vesten rond de binnenstad en in één herkenbare structuur aangelegd worden. De duidelijke fietsoversteekplaatsen zullen de veiligheid voor zowel fietsers als voetgangers verhogen. Enkele knelpunten zoals het Europaplein en de Naamse Vest verdienen extra aandacht.

De binnenstad, gelegen binnen de toekomstige fietsring is nu reeds volledig zone 30. Wanneer de fietsring gerealiseerd is, worden alle straten binnen deze ring Fietsstraten waar de fietser voorrang heeft op het gemotoriseerd wegverkeer.

De Fietsersbond van Sint-Truiden roept iedereen op om deel te nemen aan de Kersteditie van de fietskaravaan op woensdag 29 december van 17u. tot 18u. met vertrek aan het station. Het is een oproep om spoedig aan te vangen aan de realisatie van de Fietsring en natuurlijk te genieten van de Kerstsfeer.