Zondag 4 oktober is het werelddierendag, daarom lanceert museum DE MINDERE deze week ‘Hé Franciscus!’. ‘Hé Franciscus!’ is een nieuw onlineproject met actuele, korte filmpjes vol van spirit die het erfgoed van DE MINDERE tot leven laat komen. De bezoekers aan het museum ontdekken deze boeiende filmpjes via qr-codes die aan erfgoedobjecten zijn gelinkt. Maar ook via de website van DE MINDERE, via de fb, instagram en youtube-pagina worden er filmpjes verspreid.

‘Franciscus van Assisi is de grootste dierenvriend aller tijden, daarom is zijn feestdag die op 4 oktober valt ook werelddierendag. Franciscus is een influencer, een durver, een dromer, een rebel, een doener. Een ecologist, een vriend van God, een stiltezoeker en een hele grote mensen-en dierenvriend. Die spirit van Franciscus heeft de toekomst mee. Met de ‘Hé Franciscus!’ filmpjes brengen we die spiritualiteit online én in het museum. Het erfgoed van DE MINDERE komt erdoor tot leven. Het is eenvoudig: je scant de qr-code en je ziet het filmpje.’ aldus medewerker Peter Preuveneers.

Workshop
Voor de allerkleinsten, het kleuter- en lagere onderwijs, is er deze en de volgende week in DE MINDERE de workshop rond werelddierendag met als thema vogels. Er zijn nog plaatsen vrij, klassen kunnen zich nog altijd inschrijven voor deze op veilige wijze gegeven activiteit. Meer info op www.demindere.be. Het project ‘Hé Franciscus!’ kwam tot stand met steun van de Vlaamse Overheid.