Aantal besmettingen blijft stijgen aan trager tempo

  • By :
  • Category : Corona
Corona

In de week van 19 tot 25 september zijn er in België gemiddeld 1.540,7 bevestigde coronabesmettingen per dag vastgesteld. Dat is een stijging met 11 procent in vergelijking met een week eerder, zo blijkt dinsdagmorgen uit de voorlopige gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano.

De stijging van het aantal besmettingen blijft daarmee vertragen. Maandagmorgen maakte Sciensano nog melding van een stijging met 17 procent in vergelijking met een week eerder.

Afgelopen week werden gemiddeld ook 64,4 mensen per dag opgenomen in het ziekenhuis, een stijging met 15,3 procent in vergelijking met 7 dagen geleden. Daardoor liggen momenteel 708 mensen in het ziekenhuis, van wie er 140 op een afdeling intensieve zorgen liggen.

Het aantal overlijdens nam op weekbasis met 2 procent toe, tot gemiddeld 4,4 per dag.

Reële cijfers
Sinds het begin van de epidemie, is intussen bij 115.353 mensen in België het coronavirus vastgesteld en dat zijn er 1174 meer dan gisteren. Er zijn in totaal al 9.987 mensen overleden na een besmetting met het coronavirus, een stijging met 7 ten opzichte van 28 september. Er werden in ons land tot nu toe 20.140 mensen gehospitaliseerd, een stijging met 61.

Limburg en Sint-Truiden
In Limburg mag de toestand wel geen Brusselse dimensies aannemen, maar hier is de stijging momenteel sterker dan gemiddeld in de rest van Vlaanderen. Sint-Truiden komt met 4 bijkomende besmettingen aan 796 gevallen. Het reproductiecijfer is wel gezakt onder nul: 0,820. Dat is veel beter dan Hasselt (810 – 2,060) en Genk (804 – 2,890). In de ganse provincie waren er 53 besmettingen meer dan gisteren.

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Corona
Intensieve zorgen: nog maar weinig plaats in Fase1A in Limburg

De Luikse ziekenhuizen liggen vol vragen Limburg om bij te springen omdat hun intensieve zorgen geen nieuwe patiënten meer aankunnen. Het ZOL in Genk kan alvast niet op die vraag ingaan, omdat hun intensieve corona-afdeling zelf volzet is. Zij moeten nu zelf al patiënten doorsturen. In Sint-Trudo is één van …

Corona
“Geen witte lakens of applaus nodig, wel mensen die de regels volgen”

Er is genoeg materiaal en dus minder angst bij zorgverleners, maar de psychische klachten zijn nu al minstens even groot als in april. “We hadden verwacht een positief effect van de zomer te zien, maar dat is helemaal niet het geval”, zegt professor Kris Vanhaecht van het Leuvens Instituut voor …

Corona
Stijging aantal besmettingen daalt weer onder de 10.000

Er liggen momenteel al 2.485 coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen, van wie 412 op intensieve zorg. Dat blijkt maandagochtend uit de cijfers die het gezondheidsinstituut Sciensano meedeelde. Van 12 tot 18 oktober waren er gemiddeld 251,9 ziekenhuisopnames per dag, exact een verdubbeling tegenover een week eerder. Er werden reeds 23.263 …