Door de coronacrisis hebben de Oppenheimers beslist om de 18de editie van het Oppenheimer Oktoberfeest 2020 niet te laten doorgaan. In afwachting werd er wel een Youtube-kanaal aangemaakt voor de blaaskapel. Zo kunnen liefhebbers toch van de muziek genieten via de opgenomen filmpjes.

“We vinden het bijzonder jammer te moeten mededelen dat de 18de editie van ons Oppenheimer Oktoberfeest 2020 omwille van Covid-19 niet kan doorgaan”, zo staat te lezen in de officiële mededeling op de website van blaaskapel De Oppenheimers.

“Met de beperkende maatregelen rond corona zat het er al een tijdje aan te komen”, zegt voorzitter van de blaaskapel Willy Bollinne. “Dan hebben wij als bestuur de enige juiste beslissing genomen om onze eigen Oktoberfeesten te annuleren.” Volgens het bestuur was het een harde noot om te kraken, maar ze kijken al uit naar volgend jaar. “We hopen van harte dat we in 2021 een spetterende versie van ons Oktoberfeest kunnen aanbieden aan onze fans”, vervolgt Willy.

In afwachting hebben de Oppenheimers een eigen YouTube-kanaal aangemaakt. “Omdat het voor het ogenblik niet mogelijk is om live op te treden, bieden we de mogelijkheid om van de blaaskapel te genieten met filmpjes uit ons rijk verleden”, zegt initiatiefnemer Francis. “Er staat nu al een leuk filmpje op, opgenomen vanuit ons kot. Regelmatig komen er nieuwe fragmenten bij. En op 4 oktober, de datum waarop ons Oktoberfeest zou doorgaan, lanceren we een compilatie van de voorbije oktoberfeesten.”

Het Oppenheimer YouTube kanaal is te bereiken op YouTube door ‘Oppenheimers blaaskapel’ in te geven in de zoekfunctie.

(Met dank aan Francis Masure)