Aangroei weekgemiddelde stijgt, dagcijfer daalt

  • By :
  • Category : Corona
Corona

Tussen 6 september en 12 september is het gemiddelde aantal coronabesmettingen gestegen naar 778,9. Dat is een stijging met liefst 52 procent tegenover de week voordien. Dat blijkt woensdagochtend uit de voorlopige gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano.

Het gemiddelde aantal coronabesmettingen stijgt sterk. Het totale aantal besmettingen sinds het begin van de epidemie komt daarmee uit op 94.795 gevallen (+489).

Ook het gemiddelde aantal ziekenhuisopnames is tussen 8 en 14 september verder gestegen naar 31,4. In totaal zijn in ons land al 19.393 mensen opgenomen wegens COVID-19 (+49).

Het aantal doden komt uit op 2,9 per dag in de periode van 6 tot 12 september. Het totale aantal dodelijke slachtoffers staat nu op 9.930 (+3).

In absolute cijfers zijn afgelopen vrijdag op 11 september 1.139 nieuwe besmettingen bevestigd. Dat blijkt uit correctie op het dashboard van Sciensano. (Sciensano corrigeert regelmatig de cijfers aan de hand van de definitieve lijsten).

En ondertussen rommelt het ook binnen de groep wetenschappers. Viroloog Marc Van Ranst voelt zich buiten gebonjourd bij Celeval, het adviesorgaan van de overheid, en uitte zich daar erg boos over.

ngroei

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Corona
Ook voetballers zijn niet immuun.

Tussen 5 september en 11 september is het gemiddelde aantal coronabesmettingen gestegen naar 746,3. Dat is een stijging met liefst 51 procent tegenover de week voordien. Dat blijkt dinsdagochtend uit de voorlopige gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano. Het gemiddelde aantal coronabesmettingen stijgt sterk. Het totale aantal besmettingen sinds het begin van …

Corona
Je geliefden herdenken

Uitnodiging aan iedereen die een geliefde verloor in de voorbije coronatijd De voorbije maanden zijn voor heel wat families getekend door verlies en verdriet. De pastorale eenheid Sint-Trudo en de directie en de medewerkers van het Sint-Trudo Ziekenhuis leven met hen mee. Afscheid nemen van iemand die je lief is, is nooit …

Corona
We gaan naar de 1.000 besmettingen per dag!

Tussen 4 september en 10 september is het gemiddelde aantal coronabesmettingen opgelopen tot 680,6 per dag. Dat is een stijging met liefst 42 procent tegenover de week voordien. Dat blijkt maandag uit de voorlopige cijfers van Sciensano. Al meer dan een week aan een stuk toont het gemiddelde aantal coronabesmettingen …

%d bloggers liken dit: