Vandaag zouden STVV en Storck hun handtekeningen plaatsen onder het trainerscontract van de Duitser. Maar volgens het Nieuwsblad is daar nu gerede twijfel over.

Storck wilde -en dat lijkt niet meer dan normaal- voldoende sportieve middelen/spelers om STVV door een probleemloos seizoen te loodsen. Maes ging daar ook al over, maar op het vlag van versterkingen geeft STVV geen krimp. Als Storck naar Sint-Truiden zou komen, brengt hij normaliter zijn 32-jarige zoon Alexander mee. Ook de functie van T2 zal allicht ook dat een Duitser zijn en daar botsen beide partijen al. Het bestuur wilde een Belg in een assistentenrol.

Bernd Storck was een verdediger die werd opgeleid bij VfL Bochum. In het seizoen 1981/82 maakte hij voor Bochum zijn debuut in de Bundesliga. Twee seizoenen later maakte Storck de overstap naar Borussia Dortmund. Hij voetbalde zes seizoenen voor Die Schwarzgelben en veroverde in 1989 de DFB-Pokal. In de bekerfinale, die met 4–1 gewonnen werd van Werder Bremen, mocht hij na 77 minuten invallen voor ploeggenoot Norbert Dickel. Op 26-jarige leeftijd zette Storck een punt achter zijn spelerscarrière.

Storck volgde een trainerscursus en ging in de jaren 1990 aan de slag als assistent-coach. Zo was hij hulptrainer bij onder meer VfL Wolfsburg en Borussia Dortmund. In 2008 werd hij hoofdcoach van het Kazachse FC Almaty. Tegelijkertijd werd hij ook bondscoach van Kazachstan, waar hij aantrad als opvolger van de Nederlander Arno Pijpers. In oktober 2010 werd hij ontslagen nadat Kazachstan slecht aan de kwalificatiecampagne voor het EK 2012 was begonnen. Zijn elftal verloor van Turkije, Oostenrijk en België. In totaal had hij de ploeg uit Centraal-Azië veertien duels onder zijn hoede. Hij behaalde slechts drie overwinningen, tegenover elf nederlagen. Van 2015 tot 2017 was hij bondscoach van Hongarije waarmee hij zich net wist te kwalificeren voor het Europees kampioenschap voetbal 2016. Daarna werd hij trainer in België.

Na zijn vertrek bij Cercle Brugge werd Storck gelinkt aan Antwerp FC, hoewel Storck ontkende dat hij contact had met de club. In werd in mei 2020 trainer van de Slowaakse eersteklasser DAC Dunajská Streda. Met Sidney Friede (ex-Moeskroen) kreeg hij er in juli 2020 een oude bekende bij, in januari 2021 kreeg hij er met Isaac Christie-Davies (ex-Cercle) nog een andere oude bekende bij. Dunajská Streda begon het seizoen met 24 op 24 in de competitie en stond na acht speeldagen eerste met vijf punten voorsprong op Slovan Bratislava. De club sloot de reguliere competitie echter af op een tweede plaats, op tien punten van leider Slovan Bratislava. Dunajská Streda begon nog met Storck als trainer aan de play-offs, maar op 21 april 2021 werd het contract in onderling overleg ontbonden.