Welke werken werden er gepland in Nieuwerkerken? Hier het volledige overzicht.

Algemeen

Benieuwd naar de planning van de openbare werken in Nieuwerkerken (planning 2020-2024)?

1. Rioleringswerken Breestraat en Neercosenstraat:
aannemer Roos zal deze werken half september 2020 afronden.
2. Rode Haagstraat / Kasteelstraat / Tijlozenstraat / Manisbosstraat
Op 10 augustus 2020 is er een coördinatievergadering met alle nutsbedrijven om de laatste hand te leggen aan de uitvoeringsplannen. In het tweede deel van 2020 zal de omgevingsvergunning aangevraagd worden. In de loop van 2021 zullen de werken aanbesteed worden. Vermoedelijk starten de werken eind 2021/begin 2022.
3. Zwarteindestraat / Doorstraat en Eendepoelstraat.
Dit project is overgedragen voor uitvoering aan Aquafin. De gemeente moet de drie zijwegen in orde brengen: Zwarteindestraat 63 en 159 en Doorstraat 56. De afkoppelingsdeskundige doet momenteel zijn huisbezoeken. Het compromis voor de aankoop van de gronden voor het bufferbekken is in orde.
De omgevingsvergunning zal na het bouwverlof aangevraagd worden. Het werk zal eind 2020 aanbesteed worden. Vermoedelijk starten deze werken het tweede deel van 2021/begin 2022.
4. Nieuwstraat.
Dit project is ook overgedragen aan Aquafin. De omgevingsvergunning is in orde. De aanbesteding loopt en op 14 augustus 2020 zullen de offertes geopend worden. Er is wel nog een onderhandeling lopende om een erfdienstbaarheid te bekomen om de riool naar de Terheidebeek te kunnen aanleggen. Vermoedelijk starten de werken eind 2020/begin 2021.
5. Mierhoopweg / deel Grotestraat vanaf de Opperstraat.
Momenteel worden de plannen aangepast omdat de nieuw aan te leggen riool in conflict kwam met de grote leiding van de Watergroep (drinkwater). Deze werken starten vermoedelijk in het tweede deel van 2022/begin 2023.
6. Fietspaden Opcosenstraat.
Op 30 juni 2020 werden de offertes geopend en aannemer Claes van Herk-de-Stad had de laagste regelmatige inschrijving. Op 14 juli 2020 gunde het schepencollege deze werken dan ook aan aannemer Claes. De omgevingsvergunning voor deze werken zal binnenkort afgeleverd worden. Er werden geen bezwaarschriften ingediend tijdens het openbaar onderzoek. Vermoedelijk starten deze werken eind 2020/begin 2021.
7. Buitengewoon onderhoud van volgende wegen 2020: Tegelrijstraat vanaf tankstation Maes tot aan de wegversmalling met de Schansstraat / Beukenbosstraat / weg naar het kerkhof in Wijer/ Heiligenbornstraat en zijweg Bergstraat. Op 1 juli 2020 werd het aanvangsbevel gegeven aan aannemer Grizaco om deze werken uit te voeren voor 1 september 2020.
8. Dakwerken kerk Binderveld.
Op 17 december 2019 werd architectenbureau FCS van Hasselt aangesteld om het uitvoerings- en subsidiedossier op te maken. De coronacrisis heeft ons hier wel een 4-tal maanden vertraging opgeleverd. We hopen het dossier op de gemeenteraad van september of oktober te kunnen goedkeuren om dan de Vlaamse subsidies (30 %) aan te vragen.

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Mondmasker verplicht van 31 oktober tot en met 2 november 2020 op alle kerkhoven in Sint-Truiden.

   Wegens de sterke toename van het aantal coronabesmettingen in het hele land, treft de overheid strengere maatregelen. De lokale besturen spelen eveneens een grote rol in het nemen van aanvullende preventieve maatregelen om de verdere verspreiding van het virus in te perken. Bij burgemeesterbesluit heeft het stadsbestuur dan ook …

Algemeen
Eerste exemplaar van “Geloven is een Werkwoord” is voor de bisschop

Deze week trokken Giel Stinckens en Jos Lacroix naar bisschop Patrick Hoogmartens om hem het eerste exemplaar van hun boek “Geloven is een Werkwoord” te overhandigen. Gedurende jaren schreef Giel Stinckens, pastor van OKRA Limburg, elke maand een bezinning warme de vergadering van het Dagelijks Bestuur van OKRA startte. “Dat …

Algemeen
Sinds vannacht zijn de deuren van de Bogaard voor onbepaalde tijd dicht.

Wanneer ze terug open gaan, is op dit moment nog niet duidelijk, maar één ding is zeker: van zodra het kan, zullen we er alles aan doen om u weer op een veilige manier te laten genieten in onze zalen.   De voorbije zeven maanden waren een uitdaging voor ons …