Gisterenmorgen gingen vrijwilligers van ‘Aulenteer’ (de Sint-Truidense afdeling van Natuurpunt) aan de slag langs de lagere school van campus Tichelrij.

Aan de straatzijde van de Tichelrijlaan en Tongersesteenweg werden 360 struikjes ‘gele kornoelje’ geplant. De school had deze struikjes via Natuurpunt-Aulenteer aangekocht. Ook een groepje leerlingen (van het 1e tot 6e leerjaar, lagere school Tichelrij ) kwam, onder het toeziend oog van Francis, een handje toesteken.

De ‘gele koernoelje’ is een inheemse heester die uitbundig bloeit eind februari en in het najaar donkerrode, eetbare bessen produceert. Als boom kan deze heester tot 8 m hoog worden. De gele kornoelje is, door snoeien, ook uitstekend geschikt als decoratieve haag en dat zal zijn functie worden op campus Tichelrij.

Deze actie was al een jaar vroeger gepland maar kon wegens corona toen niet doorgaan. Ze waren vanmorgen met 6 vrijwilligers en er was taart bij de koffiepauze! Dat was traktatie van de voorzitter van Natuurpunt-Aulenteer : Diederik de Leersnyder die alle voorbije natuurwerkzaamheden trakteerde met taart.