Wil je de dag sportief beginnen in de buitenlucht?  Dat kan dan misschien in de toekomst in Sint-Truiden . Er is heel veel vraag van Truidense fitnessfans om buiten te kunnen fitnessen.  Zo kan iedereen aan zijn gezondheid en aan zijn fysiek werken, ook degenen die (nog) geen duur fitness abonnement willen of kunnen betalen. “Daarom dat ik dergelijke outdoor trainingsplaatsen voorlegde op de raadscommissie speelpleinen van gisteren 10 november”, zegt Eddy EL Herbouti (sp.a).

Ook in het buitenland zie je dat deze outdoor fitnessruimtes steeds populairder worden. Alleen al in Nederland tonen Groningen of Nijmegen hoe het kan. Maar google vooral Arnhem om te kijken hoe fantastisch ze dat project hebben neergezet ( Google: gratis buiten fitnessen in Arnhem). Bij ons in België zijn Roeselare en Genk kleinschaliger maar toch goede voorbeelden.

En bij ons in Sint-Truiden?

“Er is genoeg plaats op het Speelhof , vooral achteraan iets voor de brug aan de linkerzijde kan zo een fantastisch project neergezet worden. Ook de Veemarkt leent zich hier erg toe.  Daarbuiten zijn er nog tal van speel- en sportpleintjes (Kerkhofstraat, …) waar eventueel aanpassingen aan kunnen gedaan worden, als de buurt daar om vraagt.

Kunnen we dit samen met stadsbestuur eens onderzoeken”, vraagt EL Herbouti zich af .

Hij is er ook van overtuigd, als Sint-Truiden dit project zoals in Arnhem kan neerzetten,  dat dit dan alvast een enorm succes wordt. “Buiten fitnessen in Sint-Truiden, moet zeker kunnen, vindt Eddy.

“Ik weet het nog niet”
Geconfronteerd met het voorstel van Eddy EL Herbouti op de raadscommissie bleef de schepen van sport op de vlakte. “Ik moest niet aanwezig zijn op die raadscommissie en was er ook niet. Daarom ga ik nu nog geen uitspraken over dit voorstel doen en me zeker nog niet engageren. Trouwens aan zo’n initiatief hangt een kostenplaatje, en dat moet eerst berekend worden”, aldus schepen van Sport, Jurgen Reniers (CD&V).