zomeravondenCultuurcentrum de Bogaard trekt de komende dagen naar buiten en brengt nog tot 15 augustus cultuur onder de abdijtoren, op het kerkveld in het centrum van de stad. Op de affiche veel muziek met Astrid Stockman, Meskerem Mees en Naima Joris. Verder ook theater met Warre Borgmans, poëzie met Delphine Lecompte en comedy met Amelie Albrecht en Raf Coppens. Op zondagnamiddag zijn er familievoorstellingen voor de kleinsten vanaf 6 jaar.

Een podium en 200 coronaveilige zitplaatsen vormen het decor voor een intiem cultureel tuinfeest in het hart van de stad. Het kerkveld van de Abdijsite wordt tijdelijk omgevormd tot een prachtige openluchtschouwburg voor cultuurcentrum de Bogaard. Het is een unieke historische locatie om te genieten van toptalent van Belgische bodem. Op dinsdag 10 augustus beten Warre Borgmans en Katelijne Verbeke de spits af met een inspirerende theatervoorstelling.

zomeravonden-4Gevarieerd aanbod
Op de affiche staat veel muziek met Astrid Stockman, Meskerem Mees en Naima Joris. Verder ook poëzie met Delphine Lecompte en comedy met Amelie Albrecht en Raf Coppens, die last minute Bas Birker zal vervangen. Op zondagnamiddag zijn er familievoorstellingen voor de kleinsten vanaf 6 jaar.

“Het is vooral uitkijken naar Naima Joris. Zij werd na verschillende samenwerkingen als backing vocalist bij o.a. Isbells en Raymond van het Groenewoud als gastzangeres gevraagd bij haar vader en jazzmuzikant Chris Joris om haar stem verder te ontdekken als leadzangeres. Het grote publiek kent haar sinds deze zomer als de dame achter de piano bij het één-programma Vive Le Vélo. Natuurlijk zijn ook de andere voorstellingen zeker de moeite. Dat bewijst onze ticketverkoop; die loopt als een trein,” zegt schepen van Cultuur Jurgen Reniers.

zomeravonden-2Opnieuw schouwburgvoorstellingen vanaf september
“Na de zomeravonden, verwelkomt het team van de Bogaard weer publiek in de zalen met een schitterend nieuw programma vanaf september. Denk aan Bruno Vanden Broecke, circus Ronaldo, Tom Helsen, Admiral Freebee, Adriaan Van Den hoof, Kamal Khamarch en vele anderen… Er is voor ieder wat wils. Je kan het programma vanaf nu terugvinden op de website van de Bogaard. Ook in het huis-aan-huis magazine dat de komende dagen bij elke Truienaar in de bus valt, stelt de ploeg van het cultuurcentrum trots het nieuwe programma voor. Zij staan te popelen om weer publiek in de schouwburg te kunnen ontvangen,” aldus nog schepen Jurgen Reniers.

Ontdek het volledige programma van de Zomeravonden op debogaard.be. Tickets kosten 10 euro per avond en zijn te koop via www.debogaard.be