Cultuurcentrum de Bogaard kan niet wachten om haar publiek terug te zien. Daarom start het seizoen niet eind september, zoals gebruikelijk, maar komt het cultuurcentrum naar buiten met een bont aanbod in een zomerse sfeer. Van 10 tot 15 augustus kan je onder de Abdijtoren genieten van intieme concerten en voorstellingen. Denk aan een gezellig tuinfeest met stemmige opluistering, geheel coronaveilig.

Nu de coronamaatregelen geleidelijk worden versoepeld, kunnen cultuurliefhebbers opnieuw uitkijken naar spannende, grappige, ontroerende en stimulerende voorstellingen. Ook cultuurcentrum de Bogaard kan niet wachten om haar publiek weer te verwennen. Daarom trekt de Bogaard deze zomer van 10 tot 15 augustus naar buiten en brengt cultuur onder de abdijtoren. Een podium en 200 coronaveilige zitplaatsen vormen het decor voor een intiem cultureel tuinfeest in het hart van de stad.

Gevarieerd aanbod
Op de affiche staat veel muziek met Astrid Stockman, Meskerem Mees en Naima Joris. Verder ook theater met Warre Borgmans, poëzie met Delphine Lecompte en comedy met Amelie Albrecht en Bas Birker. Op zondagnamiddag zijn er familievoorstellingen voor de allerkleinsten vanaf 6 jaar.

“Na 8 maanden verplichte sluiting door corona kunnen we echt niet wachten om weer cultuur naar onze inwoners te brengen. Daarom starten we al met een programma in augustus in plaats van eind september, zoals gebruikelijk,” legt schepen van Cultuur Jurgen Reniers uit. “Tijdens de sluiting is er achter de schermen hard gewerkt om een mooie affiche samen te stellen voor deze zomeravonden. Met Astrid Stockman, Meskerem Mees en Naima Joris halen we deze zomer dé artiesten van dit moment naar Sint-Truiden. Maar ook aan de theater- en poëzieliefhebbers hebben we gedacht, net als aan de gezinnen met kleine kinderen.”

Na de zomeravonden, verwelkomt het team van de Bogaard weer publiek in de zalen met een nieuw programma vanaf september. Dit programma wordt op 10 augustus, de eerste zomeravond, bekendgemaakt via de website en een magazine dat huis-aan-huis  wordt verdeeld.

Ontdek het volledige programma van de zomeravonden op debogaard.be. Tickets kosten 10 euro per avond en zijn te koop vanaf dinsdag 29 juni, 11u via debogaard.be