Gezellige drukte in Helshoven … maar geen mis

Algemeen

“Mijnheer, wanneer begint de mis hier? Het is vandaag toch 15 augustus, en dan is er toch elk jaar een openluchtmis achter de kapel om drie uur.” Voor ons staat een dame met haar moeder, ze hebben een vouwstoeltje in hun hand en waren duidelijk niet voor een ijsje of een pannenkoek naar Helshoven gekomen.

Het zomerterras van ‘t Huis Zonder Naam zat gezellig vol, ondanks het feit dat er eigenlijk weinig te doen was in Helshoven.

Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart is de jaarlijkse hoogdag in Helshoven waar men het meer dan al 270 jaar Maria vereert die er een dood kindje weer tot leven wekte, in een 770 jaar oude kapel. Broeder Arsène Martens, een uitwijkeling van Helshoven die nu als Assumptionist in Zepperen verblijft, heeft van de kapel en de verering zijn levenswerk gemaakt, maar de kranige negentiger kan het fysiek niet meer.

Maar met of zonder broeder Arsène, het was vandaag 15 augustus, en aan de kapel deed de horeca gouden zaken en ook in de kapel was het bij tijd en wijle druk. “Ge ziet toch in welke tijd we leven, ik heb meer schrik van die corona dan van de Duitsers in de oorlog. Die konden mij niks maken, maar tegen dat virus kunt ge niks doen”, zegt een gemaskerde kapelbezoeker na zijn bezoek aan Onze-Lieve-Vrouw van de Blijde Vrede.

Je ziet het dus, er zijn nog echte katholieken maar waar die nog ergens een mis vinden, dat is een ander verhaal. En in Helshoven kon je wel lezen dat er om 15.00 uur een mis zou zijn, maar nergens was een affiche, bordje of verwittiging dat er wegens corona dit jaar helemaal niks was! Jammer, maar gelukkig voor de horeca!

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Weekend van de Klant 2020 in de stad van oer hàt!

Het Weekend van de Klant staat voor de deur, dit jaar op zaterdag 3 en zondag 4 oktober! De Truiense handelaars zetten hun klanten in de bloemetjes en verwennen shoppers met leuke acties, kortingen en attenties. Shop & The City zorgt daar bovenop voor extra beleving in de winkelstraten en een …

Algemeen
De politie van de zone Borgloon blijft controleren!

Controleren op alcohol achter het stuur, doet de politie niet om zoveel mogelijk mensen te beboeten, wel omdat ze iedereen bewust willen maken van het gevaar van rijden onder invloed van alcohol. Met slechts twee bestuurders die  dit weekend betrapt werden op overmatig alcohol achter het stuur, zijn we op …

Algemeen
Werken in Borlo Centrum

 In opdracht van Wegen & Verkeer Limburg zullen ter hoogte van het centrum in Borlo, N755 Thewitstraat, wegenwerken plaatsvinden van 5 oktober tot en met 9 oktober! De klinkers in het dorpscentrum zullen vervangen worden door asfalt. De omleiding zal gebeuren via de Jeuksestraat – Homsemstraat. De bushaltes “Jeuksestraat” en “Kerk” …

%d bloggers liken dit: