Gloednieuwe en veilige vakantiewerking Bubbelpret gaat van start.

Algemeen

Op woensdag 1 juli 2020 ging de gloednieuwe vakantiewerking Bubbelpret in Sint-Truiden officieel van start. De ingeschreven kinderen en jongeren werden feestelijk verwelkomd in de verschillende contactbubbels en konden meteen genieten van een fantastische dag boordevol activiteiten.

Verschillende stadsdiensten van Sint-Truiden en externe organisaties staken de koppen bij mekaar om de Truiense kinderen en jongeren een zomer boordevol activiteiten te bieden. Het resultaat van hun gezamenlijke inspanningen is ‘Bubbelpret’, een gloednieuwe vakantiewerking waarin kinderen tussen 2,5 en 15 jaar op een veilige manier worden opgevangen in contactbubbels van maximum 30 kinderen. Op woensdag 1 juli ging Bubbelpret officieel van start in de verschillende locaties en zowel de kinderen als de begeleiders hadden er enorm veel zin in.

Geïntegreerd vakantieaanbod
De traditionele zomeractiviteiten, zoals de sportkampen, Jeugd, Sport en Spel en de kinderopvang via Tutti Frutti worden geïntegreerd in de vakantiewerking Bubbelpret. We zorgen natuurlijk niet alleen voor een veilige opvang van kinderen, maar organiseren voor hen elke weekdag in juli en augustus heel wat toffe activiteiten: van knutselen tot toneel spelen, spelletjes, uitstappen en avontuurlijke sportactiviteiten, allemaal binnen hun veilige contactbubbel. Ook 12- tot 15- jarigen kunnen een fantastische zomer beleven via de tienerwerking van Bubbelpret. In de lokalen van Habbekrats (Trudobron 20) kunnen zij terecht voor een avontuurlijk en uitdagend programma met onder andere smartphone workshop, graffiti workshop, skate initiatie,…”

Inschrijven nog mogelijk
Momenteel zijn ongeveer 75% van de plaatsen voor Bubbelpret bezet. Je kan je kind dus nog steeds inschrijven voor een zomer vol leuke activiteiten. Wegens de opgelegde veiligheidsmaatregelen is het verplicht om vooraf in te schrijven en te betalen voor een volledige week. Inschrijven kan online of je kan een afspraak maken bij de dienst Jeugd, Sport of Buitenschoolse Kinderopvang Tutti Frutti. Het gewone tarief bedraagt 25 euro per kind per week, vanaf het tweede kind is er een korting van 25 %. Ouders van kinderen in een moeilijke thuissituatie, die recht hebben op een korting via UiTPAS Haspengouw kunnen rekenen op een korting van 80 %. Met de UiTPAS kan je ook bij Bubbelpret punten sparen voor leuke gadgets.

Alle info over Bubbelpret is terug te vinden op de website www.bubbelpret.be. Ook online inschrijven is mogelijk via deze website of maak hiervoor een afspraak bij de dienst Jeugd, Sport of Buitenschoolse Kinderopvang Tutti Frutti.

 

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Sinds vannacht zijn de deuren van de Bogaard voor onbepaalde tijd dicht.

Wanneer ze terug open gaan, is op dit moment nog niet duidelijk, maar één ding is zeker: van zodra het kan, zullen we er alles aan doen om u weer op een veilige manier te laten genieten in onze zalen.   De voorbije zeven maanden waren een uitdaging voor ons …

Algemeen
20 spelers positief bij Moeskroen: match tegen STVV wordt uitgesteld

Het is zo goed als zeker, tenzij er in Moeskroen massaal naar Lourdes, Famima, Banneux en Scherpenheuvel getrokken wordt in de hoop op een mirakel: Moeskroen-STVV van zondag 1 november om 16.00 uur zal niet doorgaan. Na de 13 positieve coronatests van vorige week, zijn er gisteren nog eens 7 …

Algemeen
Rode Kruis Sint-Truiden breidt wagenpark uit met uw steun

Tuta tuta, heb je het al gehoord? Rode Kruis Sint-Truiden heeft een nieuw wagenpark. Dit wil zeggen dat we niet enkel een nieuwe ziekenwagen, maar ook een nieuwe minibus hebben aangekocht. Dit was nodig omdat de vorige wagens verouderd waren. Dankzij onze vrijwilligers konden we dit project waar maken, zij …

%d bloggers liken dit: