Het zwembad dat Studio 100 bouwt op de grens van Landen en het Waalse Hannuit opent vermoedelijk toch nog dit jaar de deuren.

De bouw van het nieuwe Plopsa-waterpark liep vertraging op door de coronacrisis, maar volgens burgemeester van Landen Gino Debroux (SP.A) is de opening voor de kerstvakantie haalbaar.

In het gloednieuwe zwemcomplex zal zowel plaats zijn voor ontspanning en recreatie als voor sport en educatie. Naast een 25 meterbad met acht banen en een instructiebad met vier banen, komt er een reusachtig recreatief gedeelte met drie spectaculaire glijbanen. Daaronder: de 19 meter hoge Sky Drop, De Glijdende Banden en de Disco Slide. Verder zal Plopsaqua Landen-Hannuit ook over een golfslagbad, Wild River, playhouse, peuterbad, bubbelbaden, buitenzwembad, ligweide en sauna beschikken.

De zones worden volledig rond de leefwereld van Bumba en Maya de Bij ingericht. Er zal gewerkt worden met scenografische verlichting die per setting aangepast wordt. Op die manier worden bezoekers in verschillende thema’s en leefwerelden ondergedompeld en wordt de beleving compleet anders dan in een klassiek subtropisch zwemparadijs.

De opening van “Plopsaqua Hannuit-Landen” is belangrijk voor Landen omdat het nieuwe complex het stedelijke zwembad moet vervangen. Door de lockdown liep de bouw van het nieuwe waterpark wel vertraging op. De eerste datum voor de officiële opening was 5 december maar dat is vermoedelijk niet meer haalbaar. Maar de werkploegen hebben een inhaalbeweging gemaakt en het ziet er nu naar uit dat het nieuwe zwembad toch nog voor de kerstvakantie open kan gaan.

De bouw van het nieuwe Plopsa-waterpark zit ondertussen weer op schema. De wildwaterbanen zijn een paar weken geleden al getest. Ze zijn nu volop bezig met de binnenafwerking.

En er is goed nieuws voor de lagereschoolkinderen van Landen. Met 1.200 zijn ze, en ze krijgen, van de gemeente gratis een jaarabonnement. Als dat geen lichtend en stichtend voorbeeld is voor onze vroede vaderen en moeders in Sint-Truiden.