Truienaren kunnen vanaf 18 augustus grofvuil gedurende drie weken gratis naar het containerpark brengen

Algemeen
Vanaf dinsdag 18 augustus kunnen Truienaren drie weken lang hun grofvuil gratis naar het containerpark brengen. Begin dit jaar werd deze regeling ingevoerd ter vervanging van de jaarlijkse lenteschoonmaak, maar wegens de coronacrisis werd deze in maart vervroegd stopgezet. Om elke Truienaar alsnog de kans te geven zijn of haar grofvuil gratis naar het containerpark te brengen, wordt deze actie verder gezet. Ook het aanbieden van asbest wordt weer mogelijk vanaf 18 augustus.

Door de Coronacrisis moest ook het containerpark van Sint-Truiden in maart de deuren noodgedwongen sluiten. De lopende grofvuilactie werd door de maatregelen tegen de verspreiding van het virus opgeschort. De actie gaat op dinsdag 18 augustus opnieuw van start en dit gedurende drie weken, zodat elke Truienaar alsnog de kans krijgt om zijn of haar grofvuil gratis op het containerpark aan te bieden.

“De voorbije maanden hebben we er voor gezorgd dat Truienaren zo vlot en zo veilig mogelijk hun afval konden aanbieden op het containerpark. Ondertussen loopt het nieuwe afsprakensysteem moeiteloos. Daarom hebben we beslist om het gratis aanbieden van grofvuil opnieuw te laten doorgaan en dit van dinsdag 18 augustus tot en met zaterdag 5 september. Ook scholen zijn tijdens deze periode eenmalig welkom op het containerpark om hun grofvuil gratis aan te bieden. Bovendien wordt het vanaf dan ook opnieuw mogelijk om asbesthoudend materiaal naar het containerpark te brengen, zij het onder strikte voorwaarden”, zegt schepen van Leefmilieu Ingrid Kempeneers.

“Om de vlotte en veilige doorstroming te blijven garanderen, roepen we iedereen die naar het containerpark komt op om het afval correct voor te sorteren. Zo kunnen we lange wachtrijen blijven voorkomen en kunnen we de hoeveelheid grofvuil tot een minimum beperken. Bovendien zullen we de controles op het containerpark tijdens deze periode opvoeren. Zo kan elke bezoeker zich veilig, met de nodige ‘social distancing’, op het terrein begeven”, aldus de Truiense milieuschepen.

Voor een bezoek aan het containerpark moet je een afspraak maken. Dat kan telefonisch via het ContactCenter van de stad Sint-Truiden op het nummer 011 70 14 14 of via de afsprakenmodule op de website afspraken.sint-truiden.be. Wie asbesthoudend materiaal naar het containerpark wil brengen, moet zich strikt aan de maatregelen houden rond het aanbieden en verpakken van het materiaal. De richtlijnen hiervoor zijn terug te vinden op de website van de stad Sint-Truiden: www.sint-truiden.be/containerpark

 

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Er kwamen gisteren 969 besmettingen bij!

Tussen 2 september en 8 september is het gemiddelde aantal coronabesmettingen gestegen naar 588. Dat is een stijging met 29 procent tegenover de week voordien. Dat blijkt deze morgen uit de voorlopige gegevens op het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Voor de zevende dag op rij toont het gemiddelde aantal …

Algemeen
Chiro Engroli: stad Sint-Truiden neem uw verantwoordelijkheid!

“De Chiro Engroli (chiro Groot Gelmen) is erbarmelijk gehuisvest en de stad Sint-Truiden reageert helemaal niet”, zeggen sp.a gemeenteraadsleden Filip Moers en Eddy El Herbouti. “Het probleem is de eerste keer al schriftelijk aangekaart in januari, tot nu toe kregen we zelfs geen antwoord.” “Toen wij als sp.a deel uitmaakten …

Algemeen
Zepperse vrouwen winnen allereerste competitiematch

Gisteren begonnen onze dames eraan met hun eerste officiële competitiewedstrijd in en tegen FC Maasland. De voorbereidingsmatchen lieten al het beste verhopen, maar wat een kanjers zijn deze dames!! De eerste competitiewedstrijd werd gewonnen tegen Maasland met een mooie 1-3 score!! Een schitterende start van het seizoen!!!

%d bloggers liken dit: