Annemie Philippaerts uit Sint-Truiden meldde ons het verhaal van haar zus, die bezig was aan een muurschildering om haar bezorgdheid voor de coronabesmetting van haar familie en bij uitbreiding van gans Limburg van zich af te schilderen.

Annemie Philippaerts uit Sint-Truiden werd getroffen door het coronavirus. Haar zoon en schoondochter wonen bij hen in, de schoondochter werkt in de zorgsector, indertijd zonder bescherming, en ze besmette het hele gezin. Haar zus, Carine, is schoonheidsspecialiste met haar praktijk in de Neremstraat in Aalst-bij-Sint-Truiden, was erg aangedaan met het lot van haar zus, had moeite met de verwerking en startte met een muurschildering. Geen kleintje, maar een ganse gevel vol! “Ik zat zo erg in met mijn zus, dat ik de dingen van me af moest schilderen, een vorm van gebed zeg maar,” vertelt Carine.

“Schilderen is mijn toevlucht. Met 7 familieleden die corona hadden waarbij mijn zus mijn grootste bezorgdheid was, wist ik met mijn angsten geen blijf. Ik ben toen aan mijn ‘corona project’ begonnen”, legt Carine uit. “Het was voor mij als een meditatie of een gebed voor hen. Ik beloofde mijn zus dat elke dag dat zij vocht, ik voor haar en iedereen die getroffen was door corona aan mijn muurschildering zou blijven werken. Ik schilder nog iedere dag verder. Elke dag schilder ik aan mijn Chinese bloesems bij, omdat daar den hele ellende begon. Iedere bloem staat voor een bloem van een mens die we hier in Limburg verloren hebben, en dat zijn al vele bloemetjes. Wij zijn in onze streek ook zelf nauw verbonden met onze bloesems. Bij de Boeddha kwam een lelie. Het symbool dat uit iets heel lelijks iets heel moois kan voortkomen. Ze krijgt bezoek van de libelle die staat voor verandering, kracht, wijsheid. De vogels vliegen naar het licht van de maan en eentje komt ons zeggen dat je pas weet hoe sterk je bent als sterk zijn je enige optie is. Een ware boodschap voor ons allen op dit moment en zeker voor de coronapatiënten. De boeddha zelf staat voor rust, pauze, vrede, geduld en de overtuiging dat alles goed komt”.

Met haar familieleden gaat het ondertussen beter, al zijn ze nog wat aan het uitzieken. “Mijn muurschildering zal me altijd aan deze periode blijven herinneren. Want ik hoop echt dat we met zijn allen op zoek gaan om vanuit dit lelijk virus te groeien naar een beter en mooier normaal”, besluit Carine Philippaerts.