Op 21 september is het Werelddag Dementie. Op die dag wordt de aandacht gericht op mensen met dementie en hun mantelzorgers. In Vlaanderen leven er naar schatting 136.000 mensen met de diagnose dementie. Ook jonge mensen met dementie leven met de gevolgen van deze ziekte. Nog steeds is deze ziekte niet behandelbaar. Mensen met dementie zouden desondanks een kwaliteitsvol leven moeten kunnen leiden. Daarvoor zijn nodig: deskundige ondersteuning, warme en persoonsgerichte zorg, dementievriendelijke woonomgevingen, … Op een respectvolle manier zorgdragen voor mensen met dementie is een opdracht voor elke burger en elke hulpverlener.

21 september is door de VN uitgeroepen tot Internationale Dag van de Vrede. Geen nieuwe kernbommen in België! Dit jaar willen we de aandacht vestigen op het nieuwe VN-verdrag inzake het Verbod op Kernwapens. Vandaag staan wereldwijd nog steeds méér dan 13.000 kernwapens opgesteld. Ze vormen een onaanvaardbare bedreiging voor mens en planeet.

21 september is ook het einde van de zomer en het begin van de herfst, het einde van het mooie weer en de start dan druilerige dagen. Maar nog niet dadelijk! In 2003 was het vandaag zelfs 28 graden, de warmste 21 september ooit!