De cijfers van de voorbije 24 uur

Algemeen

330 nieuwe besmettingen,
43 nieuwe patiënten in ziekenhuis  
65 overlijdens

Op maandag 11 mei testten 330 nieuwe patiënten positief op Covid-19. Daarvan wonen er 148 in Vlaanderen, 155 in Wallonië en 25 in Brussel. Er is geen informatie over de woonplaats van de overige twee gevallen. Dat brengt het totale aantal bevestigde besmette personen op 53.779.

Verder is de situatie als volgt:

  • In de ziekenhuizen zijn er momenteel in totaal 2.230 patiënten opgenomen. De voorbije 24 uur waren er 43 nieuwe opnames.
  • Op de afdeling intensieve zorgen liggen in totaal 465 patiënten, dat is een verdere daling met 13 patiënten in de voorbije 24 uur.
  • 13.732 patiënten zijn ontslagen uit het ziekenhuis en genezen verklaard sinds 15 maart, dat is een stijging van 35 in de voorbije 24 uur.
  • In totaal werden 8.761 sterfgevallen gerapporteerd, dat is een stijging van 65 in de voorbije 24 uur. Van die 65 overleden 34 mensen in het ziekenhuis en 31 in een woon-zorgcentrum. In deze laatste groep werd 81 procent bevestigd door een Covid-test.
  • Van de in totaal 8.761 overleden personen, overleed 48 procent in het ziekenhuis, 51 procent in een woon-zorgcentrum, 0,3 procent thuis en 0,4 procent op een andere plaats. De sterfgevallen in het ziekenhuis zijn allemaal bevestigde gevallen. De sterfgevallen in de woon-zorgcentra zijn zowel bevestigde (22 procent) als vermoede (78 procent) gevallen.
Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Geen Oktoberfeest in Velm, wel eigen YouTube-kanaal voor Oppenheimers

Door de coronacrisis hebben de Oppenheimers beslist om de 18de editie van het Oppenheimer Oktoberfeest 2020 niet te laten doorgaan. In afwachting werd er wel een Youtube-kanaal aangemaakt voor de blaaskapel. Zo kunnen liefhebbers toch van de muziek genieten via de opgenomen filmpjes. “We vinden het bijzonder jammer te moeten …

Algemeen
In Zepperen is KLJ dik oké!

Hey jij daar! Ben je geboren in of voor 2014? Ja?! Geweldig dan ben jij de persoon die wij zoeken! Het is tijd om plezier te maken op zondagnamiddag! Na die eerste drukke schoolweken gaan wij ook weer van start! Om de 14 dagen pakken wij uit met een activiteit …

Algemeen
Gemeente Gingelom roept op om graven te herstellen

Storm Dennis heeft in februari lelijk huisgehouden op het kerkhof in Montenaken. De gemeente Gingelom heeft toen al gemeld dat heel wat graven hierdoor schade hebben opgelopen. “Na controle stellen wij vast dat heel wat beschadigde graven momenteel nog steeds niet hersteld zijn”, aldus het bestuur. Heb jij familieleden die …

%d bloggers liken dit: