Of de kalender van de Belgische voetbalcompetitie nu definitief is, daar durven wij onze hand niet voor in het vuur steken. Want je weet nooit wat er gaat komen met een competitie die niet op het veld maar in de rechtbanken wordt uitgevochten.

Want durft te wie zegt dat alle juridische spitsvondigheden nu van de baan zijn en weet wat Westerlo nog in de achterzak heeft. Het wanbeleid van de voetbalbobo’s heeft ervoor gezorgd dat het makkelijker is een promotie te krihgen of een degradatie te ontlopen via de rechtbank dan op de grasmat. En dat gaan niet veranderen, zolang de Pro League geen democratisch en transparant apparaat wordt.

Wat niet wegneemt, de nieuwe kalender is er, de oude wa trouwens nog maar twee weken oud. En die kalender oogt erg zwaar voor STVV met een thuismatch tegen AA Gent dat zich tijdens de transferperiode zeker niet onbetuigd heeft gelaten op de transfermarkt en een uitmatch tegen Anderlecht, dat in elk geval het scenario van het voorbije seizoen wil vermijden. Op de sociale media wordt nu al een 0 op 6 voorspeld, maar daarvan zijn wij nog niet overtuigd. Want STVV heeft nog een week op nog een tiental kleppers aan te werven om volgend jaar de zware advocaatskosten in geval van degradatie te vermijden.

En waar zullen we dat voetbal kunnen bekijken? Van Telenet, toch de grootste provider in Vlaanderen, is er, een week voor de competitiestart nog steeds geen groen licht voor uitzending. Het wordt dus Orange of Proximus, want de matchen van augustus vinden plaats achter gesloten deuren!

De eerste twee kalenderdagen brengt het volgende op het menu.