De zorgsector heeft het beste van zichzelf getoond tijdens de coronacrisis. Maar de sector kampt al jaren met o.a. personeelstekorten. Problemen die door de crisis alleen maar duidelijker werden. Daarom protesteerden ze vandaag, zonder hun zieken of bejaarden te verlaten, een stil en waardig protest tegen, zoveel onbegrip uit Brussel.

Het zorgpersoneel hield daarom vandaag een actiedag. Het personeel eist o.a. een beter loon, meer collega’s om de werkdruk te verlichten. Ook vragen ze om besparingen in de zorgsector terug te draaien. De sector kende de laatste jaren verschillende besparingsrondes waartegen zorgpersoneel al meermaals heeft geprotesteerd. Steeds tevergeefs. En hierin worden ze gesteund door de bevolking. Nu nog de politiek.

We laten ditmaal niet het zorgpersoneel zelf aan het woord, maar de man in  de straat aan de hand van enkele citaten die we konden noteren.

“Na het applaus, de algemene dankbaarheid en de bewondering gebeurt hetgeen ik gevreesd had! Dit mag niet gebeuren! Deze mensen moeten gehoord worden en hun beroep opgewaardeerd!”

“Als er één sector is waar ik mijn petje voor af doe en die ik een beter loon gun is het de zorg wel maar hier in België denken ze daar blijkbaar anders over en verkwanselen ze liever aan andere zaken die blijkbaar voor onze regering en politiekers toch belangrijker zijn!”

“Ik heb superveel respect voor deze mensen. Ze verdienen het om bijkomende hulp aan bed te krijgen, loonsverhoging, en nog veel meer.”

“De mensen in de straat zouden beter deze mensen met meer respect behandelen. Alles is terug zoals vroeger. Geen respect t.o.v. de helden. Niet van de bevolking en zeker niet van de politiek.”

“Ze verdienen dubbel en dik opslag, doe het maar dag in dag uit, avondshiften, weekends en nachtdienst, verlof niet kunnen opnemen omdat er geen personeel genoeg is en toch blijven deze mensen voortdoen, ik zou zeggen maak er een statement van op FB, Twitter, whatsapp enz, zodat die leeglopers in Brussel Eindelijk de zorgsector geven wat ze al jaren verdienen: meer loon en meer personeel.”

“Beloon deze mensen met een beter loon. Vergeet het applaus en zorg voor centjes.”

Voilà, nu hoort u het eens van een ander!