Hondenliefhebbers in Borgloon kregen eindelijk na 20 jaar zagen en zeuren hun hondenspeelweide in Kerniel langs de fietsroute.  Alle hondenliefhebbers bij, eindelijk na 20 jaar. Al was de locatie niet ideaal, de speelweide was er. En de gemeente startte onlangs met de werken om de weide in te richten. Een aannemer maakte twee sleuven in de weide, het materiaal voor de omheining was er al. En plots was er niets meer
Wat blijkt nu: de voorgestelde afspanning past niet in het landschap. de aannemer heeft zijn materiaal terug opgehaald en de gemeente een factuur van 5.000 euro gestuurd. De hondenweide heeft al 5.000 euro gekost en alles wat er te zien is zijn 2 gleuven in de weide.
“Het klopt inderdaad dat de werken aan de hondenspeelweide gestart werden enkele weken geleden”, horen we bij het stadsbestuur van Brogloon. ” Bij het aanvangen van de werken , vond het voltallige schepencollege dat de gebruikte materialen bij het zien ter plaatse, misschien niet de meest gepaste waren in het landschap aldaar. Er werd dan ook contact genomen met Regionaal Landschap Haspengouw en voeren en erfgoed om te kijken wat hun idee hierover was. In samenspraak hebben we dan beslist om een nieuwe omheining en palen te bestellen. De palen dewelke reeds gebruikt werden, heeft de technische dienst terug uitgedaan, en gaan we hergebruiken om rond onze BKO de omheining te vervangen dewelke aan vervanging toe was, en die ook voorzien was in het budget. Dus één van de volgende dagen, zal er waarschijnlijk opnieuw gestart worden met de nieuwe omheining, en  het schepencollege hoopt dat alle hondeneigenaars en Lonenaren tevreden zullen zijn over het resultaat”.