Op 5 juli hield Hooch (Hoetsch) zijn openingsevent. Wij spraken met Peter Landerloos een van de drie P’s (Peter Landerloos, Patrick Hopstaken, Peter Van Der Lou) achter Hooch.

‘De naam Hooch is een verwijzing naar de jaren twintig, een term die werd gebruikt voor alcoholische dranken maar voor ons is de naam meer dan dat,’ vertelt Landerloos ons ,’Hooch is het fictieve personage waar de vele spelen in de zaak (escape rooms, moordspel, etc) rond draaien. De zaak wordt ingericht alsof dit zijn woonst was.’

Tasting Room

Hooch is dan ook niet zomaar een drankenhandel. Je komt binnen in een smaakvol ingerichte zaak met een breed assortiment aan sterke dranken allemaal exclusieve merken. Zo heeft de winkel de bekende Matterhorn gin maar ook Dunes en  Gruber’s. Er is plaats voor degustatie.
‘Dit is wel beperkt. In de zomer zullen we een klein terras hebben zodat klanten kunnen proeven van ons assortiment.’
Het is ook deel van het concept van de ‘Mannenopvang,’ shoppers kunnen hun wederhelft achterlaten in de zaak waar ze een drink tasting krijgen.
‘Mensen willen meer dan een gewone winkel. Ze zijn op zoek naar ervaringen en diensten, en die willen wij hen bieden,’ vertelt Peter Landerloos ons.

Op de bovenste verdiepingen zijn de escape rooms ingericht.
‘We zijn de eerste momenteel in Sint-Truiden en we hebben ook plannen om rond speciale periodes zoals Halloween de zaak helemaal in te kleden.’

Het trio Peter, Patrick en Peter willen verschillende diensten naar de Truienaar brengen. Op de vraag of hij denkt dat deze concepten zullen werken in Sint-Truiden reageert Landerloos onbevreesd:

‘Ik ben een echte Truienaar en ik ken mijn volk bovendien geloven wij in ons concept en zijn we bereid om hard te werken.’

Team Hooch: Peter Landerloos, Peter van der Lou, Patrick Kopstaken

Team Truiens Nieuws wenst hen alvast alle succes.
Wil jij eens een van de exclusieve dranken van Hooch proberen? Ga dan zeker eens langs in hun winkel op de Grote Markt 21 (momenteel achter het scherm;) )