De ‘place to be’ was de Academiezaal te Sint-Truiden, in de beste concertzaal van België concerteerde het Willy Claes Quartet. De toegang was gratis, alle vrije giften gingen integraal naar het project ‘huisdieren op bezoek’ van het Sint-Trudo ziekenhuis.

Het werd een feestelijk optreden met enorm gemotiveerde muzikanten. Enerzijds vierden zij het 20-jarig bestaan van het  jazzy ensemble, en ze kregen tevens de gelegenheid om in de beste akoestische zaal van België op te treden na een veel te lange muzikale stilte. Met Willy Claes, intussen 82 jaar, aan de piano en improvisatietalent Herman Vanspauwen op klarinet spatte het plezier er vanaf . Bassist Peter Verhaegen zorgde dan weer voor een perfecte begeleiding. En dan natuurlijk Truiens talent Carlo Willems, hij toverde wederom enkele ongelofelijke solo’s uit zijn artistieke mouw op marimba en vibrafoon.  Kortom voor het aanwezige publiek was dit optreden, in het kader van hun afscheidstournee, onvergetelijk.

willems academiezaal

Huisdieren op bezoek

Carlo Willems, die de laatste tijd zelf de professionaliteit van ons stedelijk ziekenhuis mocht ondervinden, was blij dat ze dit optreden konden verzorgen ten voordele van het ‘huisdieren op bezoek’ project van Sint-Trudo. Het Ziekenhuis start namelijk binnenkort met de bouw van een buitenpaviljoen, waarin huisdieren hun baasjes zullen kunnen bezoeken. Projectverantwoordelijk en psychologe Nele Kerkhofs was natuurlijk verheugd met de steun van het muzikaal kwartet. “Het is fantastisch voor ons om te zien op hoeveel steun en bijval we kunnen rekenen. Zo heeft Fighters Against Cancer zich onlangs geëngageerd om hun opbrengsten naar dit project te laten gaan. Ook andere sponsors hebben zich al aangediend en daar zijn we enorm dankbaar voor, omdat we dagelijks merken hoe belangrijk het voor het welbevinden van patiënten is dat ze liefde en warmte krijgen, en daarin heeft ook een huisdier zijn plaats.” Zegt Nele nog.

huisdieren-op-bezoek-sint-trudo