Het Huis van het Kind Sint-Truiden viert haar vijfjarig bestaan en dat laat het niet onopgemerkt voorbijgaan. De stad en Huis van het Kind trakteren alle lagere schoolkinderen in Sint-Truiden op een leuke brooddoos gevuld met lekkers en een boodschap voor hun ouders. Met deze actie wil het Huis van het Kind haar werking extra onder de aandacht brengen. In totaal worden meer dan 4000 brooddozen onder leerlingen verdeeld.

Het Huis van het Kind is een samenwerkingsverband tussen verschillende organisaties die werkzaam zijn rond kinderen en opvoeding. Er is een lokaal informatieaanbod voor baby’s, kinderen, jongeren en (aanstaande) gezinnen. Mensen kunnen er terecht voor opvoedingsondersteuning, preventieve gezondheidszorg, informatie, advies, begeleiding én ontmoeting. Via één-op-één begeleiding, digitale informatiesessies en vormingen helpt Het Huis van het Kind antwoorden te bieden op alle opvoedingsvragen.

foto-brooddoos-3‘“It takes a village to raise a child” of je hebt een dorp nodig om een kind warm en veilig op te voeden. Daarom vinden we het net zo belangrijk dat alle ouders de weg vinden naar Huis van het Kind met hun vragen rond opvoeding, de ontwikkeling van hun kinderen,… Je staat er niet alleen voor! Het Huis van het Kind is een warm huis waar iedereen en elke vraag de nodige aandacht krijgt. Ter gelegenheid van de vijfde verjaardag van het Huis van het Kind Sint-Truiden zetten we hun werking extra in de kijker bij ouders en trakteren we alle lagere schoolkinderen uit Sint-Truiden op een brooddoos vol lekkers,” vertelt schepen van Flankerend Onderwijsbeleid en Kinderopvang Hilde Vautmans.

“Het Huis van het Kind Sint-Truiden maakt deel uit van het Huis van het Kind Haspengouw. Dit is een samenwerking tussen de gemeenten Borgloon, Gingelom, Heers, Kortessem, Nieuwerkerken, Sint-Truiden en Wellen. Door volop samen te werken, leggen we meer verbindingen tussen de verschillende levensdomeinen van een gezin. De 4.196 brooddozen werden overigens gevuld door de semi-atelier werking van Wiric vzw. Ook op dat vlak zijn we dus een zinvolle samenwerking aangegaan,” besluit burgemeester Veerle Heeren.

Een overzicht van de activiteiten van het Huis van het Kind vind je op de website www.huisvanhetkindhaspengouw.be.