De Landelijke Gilde van Zepperen voert actie langs de drukke weg Brustem-Kortenbos, de straat “met 10 namen” en heeft daarvoor bij één van de leden zijn tractor opgeëist. Niet om de boerenvakbond te steunen of eisen van fruittelers in de verf te zetten. Neen, enkel om de mensen er attent op te maken dat in de ziekenhuizen en rusthuizen de mensen van de zorg zich te pletter werken om onze bejaarden en zieken te vrijwaren van of te verzorgen voor corona. Een groep waarvoor de man in de straat, de voetbalploeg van, Velm; de bakker in de stad, de ondernemer op het industriepark, kortom honderden mensen zich hebben ingezet om de helden in de strijd in maart en april te steunen. Van de beloofde centen, premies en loonsverhogingen hebben ze trouwens nog niks gehoord, wel van de duizenden witte lakens.

Tijdens de tweede golf horen we veel minder van deze steunbetuigingen, gaan er minder taarten naar de klinieken, en zijn de lakens uitgerafeld en verdwenen. De Landelijke Gilde van Zepperen probeerde op een originele manier de vraag om licht in het straatbeeld te brengen in te vullen. Met een versierde-verlichte tractor voor de parochiezaal en de niet mis te verstane boodschap: “EEN HART VOOR DE ZORG”.

Heeft u ook dergelijke initiatieven, laat het ons weten, stuur foto en korte info naar info@truiensnieuws.be en wij zorgen voor de rest.