Vakantie in eigen land, een zogenaamde staycation, is de laatste jaren steeds populairder aan het worden. Je moet echt niet altijd uren onderweg zijn om een heus vakantiegevoel te hebben.

Ook dicht bij huis zijn er tal van leuke plekken om te ontdekken; op ‘staycation’ (her)ontdek je jouw eigen omgeving! Hieronder vind je enkele tips voor jouw perfecte staycation. Laten we heel dicht bij huis beginnen. Trek je wandelschoenen aan en ontdek imposante vierkantshoeves, romantische kerkjes en mysterieuze grafheuvels. Flaneer langs velden met klaprozen en akkerbloemen, een oerbos, hoogstamplantages, sprookjesachtige kastelen of de mysterieuze Tjenne de Heks. Of beleef samen met de kids het landbouwlandschap, gebruik al je zintuigen en ontdek alles over kruiden, fruit en de bodem waar je op loopt; met de zoekkaart in de hand kan je 8 vragen oplossen en het geheime woord ontrafelen! De wandelkaarten voor al deze toffe plekjes kan je aankopen via de dienst toerisme: toerisme@heers.be of 011 48 01 22. Voor meer info, surf naar www.heers.be/toerisme/heerlijk-wandelen.

Eerder een fietsliefhebber? In Heers fiets je door een landschap met sprookjeskastelen, machtige vierkantshoeves en pittoreske kerkjes. Met sierlijke hellingen, eindeloze boomgaarden en verrukkelijke vergezichten. Vul je rugzak vol lekkers en geniet van een heerlijke picknick in het groen. Laat de wereld maar draaien, jij vertoeft in luilekkerland! Je kan het aanbod van onze fietskaarten terugvinden op www.heers.be/toerisme/heerlijk-fietsen. Waar houden we nog van als we met vakantie zijn? Juist, als echte Bourgondiërs genieten we graag van een lekker glaasje en een heerlijk bordje. Hopelijk kan dat snel weer buitenshuis want we hebben hier zoveel sfeervolle locaties: je vindt ze allemaal terug op www.heers.be/toerisme/genieten-van-een-hapjeen-een-drankje.

Toch nog net niet genoeg vakantiegevoel?
Staycation Squad biedt je een heel origineel concept: een creatieve vakantie in je eigen woning volledig op jouw maat waarmee je ook nog eens de lokale economie ondersteunt. Je krijgt een zogenaamde ‘homie’ die allerhande klusjes opknapt terwijl een ander team de nodige animatie voorziet. Het ziet er naar uit dat dit deze zomer het gat in de markt wordt. Ga jij hiervoor gaan? Laat het ons zeker weten wat jouw ervaring was! Toch liever ietsje verder weg? Doe dan inspiratie op via de blog van goodbye.be over Zuiders Haspengouw, een volwaardig alternatief in eigen land voor die reis die je naar Andalusië of Toscane had gepland. Of laat je inspireren door een van de virtuele reisjes op visitlimburg.be.