Vanaf 8 december 2021 tot en met 3 februari 2022 kunnen Truiense jongeren in alle stilte voor hun examens studeren in de blokbar in de GAZO. De GAZO Lounge wordt ingericht als studieruimte.

De blokperiode staat voor veel jongeren weer voor de deur. Zij buigen zich de komende weken over hun studieboeken om zich zo maximaal voor te bereiden op een positief resultaat. Zoals de voorbije jaren helpt het stadsbestuur van Sint-Truiden hen hier een handje mee door een rustige studeerruimte ter beschikking te stellen.

“In de GAZO kunnen studenten zich in alle rust voorbereiden op hun examens. Er is voldoende ruimte om hen volgens de geldende veiligheidsmaatregelen te ontvangen”, zegt schepen van Onderwijs en Jeugd Hilde Vautmans.

Het aantal studenten dat gebruik kan maken van de studieruimte is beperkt. Elke jongere die dat wenst, moet zich vooraf registeren via de facebookpagina van de Blokbar. Op deze pagina vind je ook alle beschikbare data en praktische informatie.

“Samen studeren is voor sommige studenten een vorm van sociale controle en helpt hen om zich beter te concentreren. Bovendien werken veel ouders door de coronamaatregelen weer van thuis uit. Met dit initiatief bieden we studenten opnieuw een rustige en veilige studeerruimte. We wensen alle leerlingen en studenten een goede blokperiode en veel succes bij de examens”, aldus nog schepen van Onderwijs en Jeugd Hilde Vautmans.

Wil je graag studeren in de GAZO? Bekijk de beschikbare data en reserveer je plekje via de facebookpagina https://www.facebook.com/Blokruimte-in-de-Gazo-102552988933488.