Ina Jacobs, een 18-jarige jongedame uit de Fabrieksstraat in Sint-Truiden schreef een boek. “Onderweg” is de titel, en Ina wil de opbrengst van haat eerste literaire productie schelen aan het Rode Neuzen Fonds. Het kost 22,50 euro en te berkrijgen

Wie is Ina Jacobs?
We laten haar zelf aan het woord: “Het leven is als constant onderweg zijn. Het is jezelf en de wereld om je heen leren kennen en begrijpen. Ik ben nu achttien en studente biomedische wetenschappen aan de UHasselt. Wat ik ‘onderweg’ over mezelf ben te weten gekomen, is dat paarden mijn stille vrienden zijn en dat ik nooit op mijn woorden kan komen, alleen als ik schrijf. Vóór Onderweg schreef ik nog twee andere boeken en op mijn veertiende begon ik aan dit boek. Veel heb ik toen echter niet geschreven, tot in het voorjaar van 2020 de coronapandemie uitbrak. Ik had plots bijna niets meer te doen en mijn fantasie bloeide open. Het verdere verloop van het boek heb ik dus razendsnel geschreven en op die manier voelde het alsof ik een heel spannend leven had, ook al gebeurde er in werkelijkheid helemaal niets. Omdat ik Onderweg over een aantal jaren verspreid schreef en ik ondertussen persoonlijk erg veranderd ben, lijkt het ook alsof ik dit ‘onderweg’ geschreven heb, net zoals de personages in het boek zichzelf hebben leren kennen terwijl ze druk bezig waren te leven. De personages maken dus een soortgelijke groei mee.”

 

Waarover gaat dit boek?
De zestienjarige Lisa is perfect gelukkig, tot haar paard, Black Star, gestolen wordt en ze dreigbrieven ontvangt. Om Black Star terug te krijgen, zal ze een  endurancewedstrijd moeten winnen. Hoewel ze veel ervaring heeft met paarden, is dit iets totaal nieuws voor haar en het lijkt bijna onmogelijk om erin te slagen. Tijdens  dit waanzinnige avontuur leert ze niet alleen zichzelf, maar ook andere mensen kennen. Zo staat bijvoorbeeld Jesse aan haar zijde, ook al heeft hij zijn eigen problemen waarmee hij worstelt. Terwijl Lisa en Jesse er alles aan doen om de wedstrijd te winnen en ondertussen het brein achter de dreigementen te ontmaskeren, ontdekken ze  wie ze kunnen vertrouwen en of ze zelf wel te vertrouwen zijn… “Met dit boek hoop ik iedereen die het leest een spannende tijd te bezorgen, maar ook te laten nadenken over zichzelf. Weet jij al wie je echt bent?”, besluit Ina Jacobs

Voor wie is dit boek?
Voor de jeugd, vanaf twaalf jaar. Voor paardenliefhebbers. Voor iedereen die van spannende boeken houdt. Voor iedereen die het Rode Neuzen Fonds wil steunen. De opbrengst van het boek gaat naar het Rode Neuzen Fonds (www.rodeneuzendag.be).

Dit boek verschijnt binnenkort, maar u kunt het nu al bestellen. Zodra het er is (en we uw betaling ontvangen hebben) sturen we het naar u op. Klik op deze deze koppeling en u belandt op de aankooppagina van boeken.caféVeel leesplezier!

Gegevens over het boek:
» Onderweg
» Ina Jacobs
» Uitgegeven bij Willems Uitgevers
» 150 bladzijden
» Softcover
» 22,5 euro
» ISBN 978 949 3242 616