Gunter Reniers van Theater De Roxy maakte een film in opdracht van Stad Sint-Truiden over de geschiedenis van de fruitteelt.

De film zal te zien zijn tijdens de nocturnewandelingen. Voor de locatie werd gekozen voor de plantage van Agnes Jacobs uit Kortenbos. Sofie Nickmans, Romain Bamps en Gunter Reniers zelf nemen een rol voor hun rekening terwijl Dimi Louwet het camerawerk voor zijn rekening neemt. Reniers nam een kleine rol op en focuste zich op het schrijven en de regie van film.

“Vandaag filmden we de docu-comedy ‘Noëlla ziet haar peren’ in opdracht van de stad St-Truiden. Ik mocht de film bedenken, schrijven, produceren, regisseren en ik speel zelf ook een kleine rol. Benieuwd naar het resultaat? De film is te zien tijdens de nocturnewandelingen. Binnenkort volgt er meer info”, aldus Gunther Reniers.

De opnames verliepen in elk geval vlekkeloos en heel plezant! Met Sofie Nickmans en Romain Bamps. En Dimi Louwet achter de camera! Met dank aan het fruitbedrijf ‘Gezond van bij ons’ van Agnes Jacobs uit Kortenbos voor het mooie decor, de plantage, de tractor én de perenlikeur