Op 14 november 2020 was het Wereld Diabetes Dag. Naar schatting leven er zo een 500 000 mensen met diabetes, type 1 of 2. Elke 17 minuten wordt iemand geconfronteerd met de diagnose ‘diabetes’. Het is onrustwekkend hoe het aantal mensen met diabetes blijft toenemen.

Het is tijd om te informeren, connecteren en mobiliseren.

Door de gekende omstandigheden kan de Diabetesliga nog altijd niet samenkomen voor o.a. informatievergaderingen. “Toch willen we jou en de mensen in jouw omgeving blijven informeren. Gisteren, ter gelegenheid van Wereld Diabetes Dag werd zoals elk jaar, diabetes extra in de belangstelling geplaatst. Daarom lanceerden de 6 Limburgse afdelingen van de Diabetes Liga een nieuwe website met daarop 6 films over de belangrijkste aspecten van diabetes”, meldt ons Jos Wanten, voorzitter van de Diabetes Liga afd. Landen-Sint-Truiden-Tienen.

Een aantal enthousiaste specialisten leggen je op een eenvoudige manier uit wat elk van die aspecten inhouden.

Niet alleen de geroutineerde diabeticus, maar iedereen die nood heeft aan specifieke informatie over deze ziekte, die trouwens wereldwijd en dus ook in België epidemische vormen aanneemt, kan gratis terecht op de website  www.diabetesligalimburg.be/wdd.

Echt een aanrader om iedereen te informeren en dus ook te sensibiliseren. Klik op bovenstaande URL, waarna je kunt kiezen uit 6 verschillende thema’s.

  • Wat doet diabetes type 1 in ons lichaam.
  • Invloed van isolatie op het geestelijk welzijn en suikerregeling bij diabetes.
  • Bewegen of sporten bij diabetes, met praktische info en tips.
  • Diabetes type 2 & Halt2Diabetes.
  • Info voor ouders van kinderen met diabetes: herkenning en kinderconventie.
  • Kookdemonstratie (tip kookboek: lekker koken met diabetes met 200 recepten voor een gezond leven).