Vorige week werd Belgiƫ getroffen door ongekend noodweer. Intussen zijn op vele plaatsen in ons land de opruimwerken begonnen. De wateroverlast heeft in heel wat huizen, straten en dorpen een enorme ravage aangericht. De inzamelactie van vorig weekend door onze stad is een groot succes geweest. De voorbije dagen werden alle ingezamelde goederen naar het dorpje Esneux gebracht.
Momenteel is er in de getroffen gebieden een grote nood aan poetsmateriaal, ook in Esneux.
De dienst Buurtwerking slaat de handen daarom opnieuw in elkaar met het Rode Kruis Sint-Truiden en doet een nieuwe oproep aan de inwoners van Sint-Truiden: op vrijdag 23 juli van 14u tot 17u wordt een inzameling georganiseerd van nog bruikbare emmers, vloertrekkers, schoppen, borstels, dweilen, poetsproducten en werkhandschoenen in het voormalige gebouw van de Jeugduitleendienst in de Rellestraat.
Heb je geen poetsmateriaal dat je ter beschikking kan stellen maar wens je financieel te ondersteunen? Jouw vrije gift is meer dan welkom op het rekeningnummer van de Hulpactie Esneux Buurtwerking-Rode Kruis: BE73 9734 0661 6960.